Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy régi kis nyaralót, ahol a beton nagyon egyenletlen. Ez persze csak most olyan szembetűnő, hogy a nehéz lemezes 3 mm bitument ráégették. (1-2 cm egyenlőtlenség)

A terv az volt, hogy kiégetjük a betont, teszek rá 5 cm parafát szigetelés végett és arra hajópadlót vagy laminált parkettát. Viszont a parafa szigetelő tábla nagyon merev és nem veszi fel a padló formáját. Tulajdonképpen billegne itt-ott. Mondták is, hogy sima felületre tehető.

Mit javasoltok, mit tegyek?

Fontos szempont továbbá a belmagasság! Át szeretném minősítettni lakóházzá, így max 9 cm jöhet rá, szigeteléssel és parkettával együtt. Keresem a jó megoldás. Az aljzat így ezzel, a bitumennel nem szilárd, mert az alatta levő dudorok miatt nem feküdt rá teljesen.

Segítsetek!

Előre is köszönöm a hasznos javaslatokat!
Üdv!
Sajnos a bitumenes fedés előtt kellett volna kiegyenlíteni az egyenetlenségeket. Így sokkal nehezebb lesz. A szálas (üveg-, vagy kőzetgyapot) szigetelés rugalmasabb, jobban felveszi a felület egyenetlenségét, de annak is vannak határai.
Sajnos azt kell mondanom, a legmegnyugtatóbb megoldás a bitumenes lemezszigetelés eltávolítása, majd a nagyon kiugró részeket lefaragva aljzatkiegyenlítővel egyenessé tenni a felületet és utána szigetelni, majd a többi réteget kialakítani.
A bitumenre hiába öntenétek felületkiegyenlítőt, nem tapad hozzá megfelelően, így hamar feltöredezne - főleg, ha az alatta lévő bitumenes lemez sincs rendesen ráolvasztva a betonra.
Bitumenes lemezre nem tudok ragasztóhidat, amihez tapadni tudna a felületkiegyenlítő.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég