Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Jò napot.Jó munkàt!
Érdeklődni szeretnèk szu v.kopogóbogàr akàcfàból kiüzése irânt.
A kerti hintânk mind 4 làbât megtâmadta és úgy néz ki mintha fürészporral lenne lefestve .most lecsiszoltam.vettem.vizzel keverhető bogàrirtó szert.majd be kell tekerni folpack.fóiaval és 3.napig rajta kell tartani hogy gâzosodjon. /Mykotox-b/ ez ügyben kérnék tanâcsot.hogy jó megoldást vâlasztottam-e. Köszönöm Lőrincz Zsolt. /zsolti/
ui.A tető tartó háromszög kialakitás fenyő.a tető lambéria ezeket nem támadja csak az akácot.
Üdv!

Ez elsősorban tüneti kezelés lesz, nem tudni, meddig, merre vágtak maguknak járatokat ezek a apró bogarak. Tanácsos az ecetes balta esetleg a klórba áztatott fűrész használata, ezek általában gyökerestül szüntetik meg a férgességet, a eltávolított rész a anyag okán még mindig megmarad kiváló tüzelőnek. Az hogy más részeken nem látszik, az nem jelenti azt, hogy nem olyan állapotú-e már. Ugyanis ezek a rovarok általában a hánccsal borított részeken keresztül kerülnek be a nemesebb részekbe, és így tovább akár a teljes hintában megtalálhatók, pusztán adott helyen nem látni működésük jeleit.
A legcélszerűbb egy gázmesterrel az egész szerkezetet napokra elgázosítani, de ha már megtámadták, akkor újra támadhatnak. Jó megoldás lehetne a telített fa, de azt már megtámadott anyagon általában nem végzik el, éppen a kétes végkifejlett okán.
Mint mondom, a fa tartóssága okán ez egy tüneti kezelés lesz, lehet harcolni velük, de ebben sajnos már alul maradtunk. Hiába fogom tanácsolni az X vagy Y, most jött ki, remek, káprázatos eredmény... csak porhintés. Ezért is olyan fontos a megelőzés. illetve a megtámadott rész egészségesre cserélése.

Sok sikert!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Jó reggelt valószinüleg megyek az erdőbe vágok ki 4 szál akácot meghántolom és cserélem.De azért addig amig szárad az uj láb csak lekenem azzal a sárga masszával hátha használ. Csak előfordulhat,hogy nem fog utánna rá a festék. De vettem lazurán terméket ami gomba és penész és rovar ellen véd. Köszönöm a választ. További szép napot jó barkácsolást,akinek pedig ez a munkája jó munkát!
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég