Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt Ezermesterek!
Fűtés problémáimra keresném a megoldást. Lakásunk fél éve került átadásra, Bosch 5000 Wt kazánunk van, erről padló-, és radiátoros fűtés is megy. Az épület és így a rendszer is új, a kivitelezésbe emelt szerkezetkész állapotban szálltunk be, ekkor már megvolt a kazán is, mi ezen felül a nappali-konyha-étkező részen padlófűtésre cseréltük le a radiátorokat. Közben az eredeti épületgépész csapatot kénytelenek voltunk elküldeni, mert sok szempontból minősíthetetlen munkát végeztek. Egy ügyes ezermester helyrerakta a rendszer alapjait, bár ő nem épületgépészettel foglalkozik eredetileg. Ezalatt belső munkák, burkolás, szerelés volt, természetesen hol le és felkerültek a fűtőtestek. Miután minden a helyére került légtelenítve lettek ezek, nagyjából júliusban.
Most a fűtésszezon elején viszont arra lettünk figyelmesek, hogy nem teljesen hatékony a rendszer működése. Az új padlófűtés területén (földszint nappali) megy rendesen, viszont a korábban telepített helyeken (előszoba, emeleti fürdő) alig vagy inkább nem érkezik a meleg. Az új padlófűtés szelepeinél a szivattyú pedig igencsak forrósodik. A radiátoroknál is változatos a kép, van, amelyik tud meleget adni - főleg az emeleten, van, amelyik nem igazán - ezek a földszinten vannak, és van olyan, amelyik alul hideg felül meleg állapotban van. Még egy dolog, amikor a fent említett ezermester rendbe rakta a rendszert, akkor a korábban meglévő két szivattyúból csak az egyiket kötötte vissza - ez van a padlófűtésnél, a másikat nem, mondván, hogy az rosszul lett kialakítva és csak a hideg vizet keringetné a kazánnál.
Kérdés, hogy összességében mi lehet a gond? Légtelenítéssel van probléma vagy másról lehet szó?
Köszönök minden véleményt.
szia!
rengeteg minden lehet. Elsőnek az előre menő visszatérő szelepek nyitottsági állapotát nézném meg. Alsó (torló szelep) szelep a radiátornál. Ezzel tudod az arámlást szabályozni.
Elsőnek kezd ezzel. Nyisd ki mindet és nézd meg akkor melegednek e a radiátorok telibe.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 33 vendég