Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözlet,
Azügyben szeretném a segítségeteket kérni, hogy a radiátor csövét lehet-e festeni, ha már bekapcsolták a fűtést. A cső 37 fokos a hőmérő szerint, a zománc, amit vettem, azt írja, hogy 30fokon lehet felvinni.
Lehet abból gond, ha ilyen melegen is lefestem vele a csövet?

Köszi,
Laci
Üdv!

A feltüntetett hőmérséklet vélhetően a max, amin lehet alkalmazni. Értelemszerűen minden festékben van hígító, mai a hőmérséklet hatására elpárolog, minél magasabb, annál gyorsabban. Elvben a 37 nem tűnik soknak, de arra emlékeztet, amikor egyszer maradék nitro-s festékkel mázolgattam egy oszlopot, mennyisége okán pusztán ecsettel, nyári melegben. Nem tudtam olyan gyorsan dolgozni, hogy a festék lekenés után a második soron ne váljon ráncossá, meg amit el lehet képzelni. több hígítóval viszont feloldottam az alatta már meglévő réteget is. Hát ennyit a festőtudományomról, meg lehet próbálni, de ha kétségesnek látszik az eredmény, akkor érdemes átteni egy fűtésmentes időszakra a festést.

Jó munkát!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Én kicsit hígabb festékkel csinálnék próbát olyan helyen ahol nagyon nem látszik ha nem sikerülne. Aztán ha pár nap után még mindig szép akkor hajrá.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 12 vendég