Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Mindenki!
Szeretnék tanácsot kérni. Ablakcserén gondolkodom. Az lenne a kérdésem, hogy vajon a régi gerébtokos ablak felett van-e áthidaló. Szerintetek előfordulhat, hogy nem építettek be ilyet? Hogyan tudom ezt megállapítani, mielőtt nekiállnék az ablakcserének? Ha van is, szerintem csak deszkából, de gondolom azt nem lehet kicserélni csak úgy. Várom a segítségeteket. Előre is köszönöm.
Üdv
Ezt innen gép mellől látatlanul megmondani Krista ? Le kell verni a vakolatot aztán kiderül mi van ha biztosra akarsz menni.
Köszönöm a választ.Én is ezen a megoldáson gondolkodtam, hiszen azt visszajavítani viszonylag könnyű, ha ablakcsere lesz, akkor meg amúgy is kell. Csak ezeknek az ablakkereteknek úgy van kialakítva a széle, mintha a falra simulna. Ha felette nem találok áthidalót, lehet esetleg a perem alatt is? Ahhoz viszont át kellene fúrnom a keretfát is. Azért nem vagyok biztos benne, hogy van, mert elég régen épült ez a ház, és úgy tudom, hogy hozzáépítve is lett, szóval semmi sem biztos.... De elvileg csak az ablak keret nem lehetne beépítve, nem? Valahogy csak be kellett rakni a keretet... Ugyanez az ajtóknál is. Sajna nem tudom régen hogyan építkeztek....
Azért köszönöm a segítséget! Valószínűleg az lesz, hogy leverem a vakolatot és megnézem mi van alatta.
Azért ha van még meglátásotok, várom őket, mellékelek képet, hátha ad támpontot valakinek. Köszönöm.

Csatolmányok

Azért attól a 8-10 centi széles deszkától vastagabb egy áthidaló tehát ha van akkor látszania kellene a vakolat alatt. Szoktak boltívet is rakni áthidaló gyanánt ami meglehetősen nagy terhet is képes elviselni, de megeshet hogy csak valami palló lesz vagy kisvasút sín vagy ami épp a kezük ügyébe került, mert azért amikor ez készült akkor abból építkeztek ami épp volt nem pedig napi 3 ügynök kopogtatott hogy vegyék meg portékájukat :) . De nem kizárt hogy a tok vastag anyaga tartja a téglákat.
Igen, az utolsó mondattól tartok. De mindenképp kibontom a vakolatot, és akkor meglátom, hátha pozitív meglepetés ér.
Köszönöm a segítséget!
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég

cron