Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
A palatetőt a hétvégi házunkon zöldszínű trapézlemezre szeretnénk cserélni, és szeretném megtudni, hogy milyen választék van trapézlemezből ami a gyártókat, árakat, minőséget illeti.

A Lindabról hallottam már, mert azt sok helyen látom hirdetni, de más gyártót nem ismerek.

Zöld színű trapézlemezt szeretnék venni, de hány fajta gyártási technológia létezik ilyen téren? Csak feltételezni tudom, hogy van nem műanyag és műanyag alapú festett, horganyzott és nem horganyzott, vagy tévedek?

Ami pedig az árakat illeti a neten láttam akciósan 1300 Ft-ért is és 5000 Ft-ért is. Laikusként kérdezem, itt is ugyanaz a helyzet mint az autóknál, hogy van Trabant is meg Mercédesz is, ahol végül is mind a kettő elvisz téged ahová akarod, csak a kényelmet meg kell fizetni, de ha a Toyota Corollát választod azzal csak jól járhatsz és nem kell, hogy az ingad gatyád rámenjen, és ha igen, akkor festett trapézlemezek között melyik a "Corolla"?
Én cserepes lemezt raknék, tetőre inkább az való. Mostanában csináltam egy tárolót cserepes lemez fedéssel. Soha nem dolgoztam vele de mivel nem egy bonyolult tető volt hát bele vágtam. Ha megfogod ezeket a lemezeket igazából elég vékonyka kis anyagok és hát elég sérülékenyek is. Nyiklik-nyaklik erre arra, olajos síkos, még a földön is nehéz sérülés mentesen pakolgatni egy 3-4 méteres táblát nem a tetőn. Persze létezik 0,4-0,5-0,6 stb vastagságokban és ez már alapból árkülönbséget generál. Azt hiszem mindenki horganyzott anyagút árul és én is láttam hogy a jóég tudja hány réteget raknak a horganyra, de szerintem ez is olyan mint az ötrétegű cső hogy belül műanyag középen fém kívül műanyag ez ugye 3 és kívül belül is levegő veszi körbe a műanyagot tehát 5 :) Szóval ha megnézed azt a vékonyka lemezt és a még vékonyabb festék réteget hát.....
Én inkább a garantáltan jól csomagolt és sérülésmentesen szállított anyagra fókuszálnék és a szakszerű és kíméletes beépítésre mint arra hogy a 2600 forintos vagy a 3200 forintos a jobb. Az eső viszont elég hangosan kopog rajta ezért ha házra raknám akkor biztos a legvastagabbat és nem fényes hanem valami szórt felülettel. A rögzítő csavarokon nem szabad spórolni. A választásnál az is fontos hogy van e a lemezhez szép és jó szegő lezáró indító kúp vápa stb lemezek. És itt megint a nagyobb cégek jönnek akik komplett rendszert adnak.
Annak ellenére, hogy ez egy hétvégi ház (számunkra) ez a sátor tetős ház valójában egy ikerház olyan szempontból, hogy a bal oldala a miénk, a jobb oldala a szomszédé aki egy kivitelező és munkásszállóvá alakíttotta át az ő részét.

Szóval nekünk igazán mindegy, hogy milyen a tető, mivel néhány éven belül eladjuk és valószínű, hogy ő fogja megvenni mivel osztatlan közös tulajdonban van az egész ingatlan. Mivel ő újjította fel az ő részét előbb és trapézlemezt használt, mi is azt fogunk, nem probléma.

Köszönöm a hasznos tanácsokat a csomagolásról és a kiegészítő elemről, tulajdonképpen már találtam tetőfedőt aki megcsinálja a mi részünket, de az anyagot én akarom megvenni a Budaörsi tüzépen vagy a környéken lévő másik telephelyek egyikén és ezért próbálok egy kis ismeretséget szerezni az építőanyagok területén.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Majestic-12 [Bot] valamint 10 vendég