Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Az alabbi problemanak az okat szeretnem megerteni/megszuntetni.

Adott egy 2 eve buzemelt Bosch Condens 3000W kazan hozza egy ~120 literes Concept tipusu hasznalati melegviz tartaly. A tagulasi tartaly elott van egy biztonsagi szelep plusz meroora ami 8barra van beallitva, par hete tapasztaljuk, hogy ha a csalad kifurdi a tartalybol a melegvizet es a kazan elkezdi felfuteni ujra a hasznalati melegvizet akkor a rendszerben megno a nyomas 8 bar fole es a tagulasi tartaly elott levo biztonsagi szelep kinyit, ezzel kienged a padlora kb. 1/2 deci vizet. A kazanon a vizhofok 45C a viztartaly homerojen viszont ennel magasabbra kuszik fel a felfuteskor a homerseklet kb 60C. Ez aztan visszall 45-50 fokra 10-20 percel kedobb.

Mivel lehet a hiba? Miert no meg a nyomas 8 bar fole?

Elore is koszi.
Én a tágulási tartály vizsgálatával kezdeném hogy nem e lyukas a membrán vagy hogy nem e szökött el a levegő belőle.
Koszi a tippet, amugy mennyi lenne az idealis nyomas ertek a melegviz korben?
fűtési kör 3 bar a max meleg vízkör 10 bar a max. http://www.megatherm.hu/bosch-zwb-28-3-c
ezeknél még az is szokott lenni hogy a hőcserélő átengedi a hálózati víznyomást a fűtési körre, mert lyukas repedt stb. A tágulásinak 0,5 bar az előtöltése levegővel. A biztonsági szelep 3 felett nyit tehát 8 ig fel sem mehetne a nyomás, ha csak nincs a belépő hideg vízkörön is nyomásmérő és annak az értékét mondtad. Mekkora a hálózati víznyomás arra felé ?
A belepo hidegviz nyomasat sajnos nem tudom, nincs fenn merora... nyugalmi allapotban a tagulasi tartaly elott 5 bar a nyomas! Fura...
Akkor sajna lyukasnak tűnik az a hőcserélő és rámegy a fűtési körre a hálózati víznyomás. Gondolom ha elzárja a bejövő hideg vizet a használati meleg vízhez és kiereszti a nyomást 1-2 bar közé akkor ott is marad. Ha viszont rányitja az elzárt csapot akkor felmegy a nyomás. Nem kizárt hogy ez a kiegyenlítő tartály membránját is haza vágta már. 3 barnál elvileg nem volna szabad nagyobb nyomásnak lenni a fűtő körön. Meg kellene nézetni szakival mielőtt nagyobb baj nem lesz.
Ajaj... koszi a diagnozist. Hivtam is a szerelot.
Zoltán valami hír van a betegről ?
8 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég