Sziasztok,

Hamarosan szeretnénk felújítani egy téglaházat, ahol az egyik szobában vakpadló található, a többi szoba levan betonozva.
A vakpadlós szobában, a gerendák alatt vályog, döngölt föld található. A gerendákra cólos fenyőfa deszkák vannak szegelve.
Szeretnék bükkfa parkettát az egész házba, de előbb szigetelni szeretném a padlót és arra gondoltam, hogy felszedem a deszkákat, a gerendák között a legolcsóbb polisztiróllal kitöltöm a teret, a deszkákat visszaszegezem, rá 1 centis osb lapot fektetek és arra jönne a parkett.
Nos pár oldalon olvastam, hogy a vályogpadlónál nem szabad szigetelni, mivel a felfele áramló pára nem tud normálisan távozni, így a falaknál, más helyeken gombásodás alakulhat ki.
Arra volnék kiváncsi, hogy a polisztirol szigetelő anyag alá kell-e tegyek valamilyen fóliát, vagy egyáltalűn jó ötlete ebben az esetben a padló szigetelése?
Azért nem szeretném lebetonzi és arra rakni a parkettát, mert akkor sokkal hidegebb lesz a padló és az a megoldás, hogy lebotonozom és arra jön a vakpadló és a szigetelő anyag már túl költséges.
Jelenleg nagyon kellemes a hőmérséklete, de mivel az egész házat leszeretném szigetelni(10 cm a homlokfalakon és 20 cm a padláson), így a padlószigetelést sem szeretném kihagyni.