Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Szakik! :)
Alábbi a fejtörés tárgya, új konyha lesz, viszont tördelmesen bevallom elszámoltam magam egy helyen ezért nem férnek el a gépek úgy ahogy eredetileg terveztem, mert már úgy lettek kialakítva a dugajok a falban, és a csempézés is készen van. :roll:
Adott egy beépíthető sütő, ami egy magas szekrény közepén helyezkedne el, a dugaj is kb-140-150 centin van hozzá. Mellette 40 cm-re a főzőlap, direktbekötéssel. A mosogatógépem pedig egy szabadon álló példány (szé: 60 cm, ma: 85). Az volna a kérdés hogy melyik alá lehetne bevarázsolni és hogyan érdemes csinálni? :|

Ha minden kötél szakad éppen meg tudom oldani hogy egyik alá se..
Várom válaszotokat! :)

Üdvözlettel
Merci
Kedves Merciccus!

Ha megengedi, nem csak elszámolta magát, hanem igazából megadott egy 18 ismeretlenes egyenletet, amihez ismerünk 3 változót, aztán várja a megoldást. Akkor szakadjon az a kötél.

Kezdem ott, hogy igaz, hogy a sütőket általában egy konnektoros dugasszal hozzák forgalomba, ez egyfajta kompromisszum, hiszen a sütők döntőrésze 2 kW vagy feletti teljesítményű, még ha mégoly korszerű légkeveréses is, amelyet szakszerűen csak 2,5 mm3 vezetékkel lehetne/KELL bekötni. A dugaszoló aljzatok viszont általánosan 1 kW teljesítményre méretezettek.

A főzőlapok sem egyszerű esetek. Ha indukciós, annak a beépítési utasításában megadott, milyen távol kell lennie, pontosabban hogyan kell kialakítani a környezetét, hogy a elektronika szellőzése megoldott legyen. Mivel a szabadon állók nagyobbak, mint a beépíthető készülékek, így azt a főzőlap alá bevarázsolni, elsőre érdekes lenne, hacsak a munkapultot nem emeli olyan 110 cm-re, akkor viszont a többi borul hozzá képest. Azt nem is említve, hogy a főzőlapok összben 6-8 kW teljesítménnyel dolgoznak, ha minden lap megy, és tegyük a szívünkre a kezünk, egyszerre ritkán használunk egy lapot, kettő az szinte mindig biztos.

Maradt a sütő, de akkor az csak fölötte lehetne, mert nem illik "alágyújtani" egy mosogatógépnek.

Az már csak hab a tortán, hogy az asztalos kolléga, vagy aki összeállítja a konyhabútort, mennyire nyitott ezekre a változásokra. Pláne, ha le van szabva a lap.
Aztán csak olyan félszegen kérdezem, esetleg, hogy a direkt bekötésű készüléknek a nagy felújításban jutott-e egy kétsarkú leválasztó kapcsoló/megszakító, ha netán valamiért javítani, vagy tisztítani szükséges azt?

Csak néhány ismeretlen, amire nem ismert a válasz, vagy megoldó kulcs.
És hogyan érdemes csinálni? Szakemberrel. Legalább is szerintem. El kell tudni fogadni azt, hogy ezeknek a készülékeknek berendezésnek a beüzemelése vagy bekötése már messze túl mutat azon a tényen, hogy " ... arrébb kell tenni? Odase neki! Majd veszünk a prxxxxxker-ben egy 3-as elosztót, és még a rádiónak is lesz egy dugasz." Vagy megérdeklődöm egy fórumon, lelkesebbek akár két helyen is, kapok rá választ, aztán kivitelezem, mert azt írták...
Miért mondom ezt? Mert a hozzászólásában Ön dugaljakról beszél, én pedig teljesítményekről. És még egy változó, hacsak nem hibaforrás, hogy a csatlakozó vezetékhálózat meg fog-e tudni birkózni ezzel a teljesítmény felvétellel. De mert úgy fogalmazott, hogy "...úgy lettek kialakítva a duga(l)jok a falba..., bízom benne, hogy a kialakítás nem csupán a konyhára korlátozódott.

Hát így érdemes csinálni.
Sok sikert!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 46 vendég