Sziasztok!

Panelban elbontottam egy régi, megviselt beépített szekrényt, és a helyére egy gipszkarton falat tervezek. Nem túl nagy falról van szó, 240 cm széles, 270 cm magas. A különböző fórumok és leírások alapján az acél profilokból álló szerkezetet el is tudom képzelni, az egyetlen gondom vele az ajtó. Maximális helykihasználás miatt az ajtónak mindenképpen a fal egyik szélénél kellene lennie (így is volt). Egy 1000 x 2100 mm-es ajtónyílást terveztem, hogy kényelmesen el lehessen férni és pakolni is lehessen, viszont ehhez már megerősített UA profil kell, amit L alakú rögzítőkkel kell a plafonba meg a padlóba csavarozni. Viszont mivel az ajtó pont a gipszkarton fal szélére kerül, egyik oldalt bajban vagyok ezekkel az L rögzítőkkel. Az UA profilnak az "arca" adja a falkávát, amire az utólag szerelhető ajtókeret ráül, viszont ha így tenném le, nem tudnám hátulról lerögzíteni, mivel mögötte közvetlenül a 15 centis főfal van. Így az jutott eszembe, hogy "arccal" nekifordítom a falnak, lecsavarozom, majd egy sima függőleges CW profilt "belefordítok" és oldalról lemezcsavarral összefogom, ezzel egy zárt dobozt képezve, amire felülhet az ajtókeret. Ezzel két problémát látok:

1 - Nem tudom eldönteni, hogy ez így mennyire "szabályos", és megfelelő felhasználás lenne
2 - Mivel az UA profil megerősített, 2 mm-es lemez, nem tudom hogy össze lehet-e majd csavarral fogatni a CW profillal

Sajnos a problémára más ötletem nincs, csak alternatíváim vannak:

- Szűkebb ajtónyílást (850 mm) hagyok, és akkor nem kell megerősített UA profil, hanem sima CW profilokból lehet dobozt csinálni és csavarozni
- Nem közvetlenül a sarokba teszem az ajtónyílást, és ezzel hasznos helyet veszítek (az ajtó oldalánál maradó két pici faldarabra gondolok, nem sok minden férne oda)

Esetleg jó lenne csinálni egy 10-15 centis falat, és ahhoz illeszteni az ajtót? Ha lenne a főfal és az UA profil között 5-6 centi akkor már talán oda lehetne férni a csavarozáshoz. Csak nem tudom hogy ilyen pici méretben megfelelően rögzíthetőek ezek a profilok.

Előre is köszönöm a válaszokat!