Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok! Az a kérdésem, hogy van egy radiátor ,ahol csöpög a víz a rézforrasztásnál. Probléma az, hogy 10 emeletes tömb 3. em. , egycsöves fűtési rendszer , lakásban a strangnál nincs semmilyen elzáró. Leengedés nélkül ezt,hogy lehet kijavítani?
Csőfagyasztóval nem sikerürt, mert hiába volt az adott strang elzárva a kazánházban, hogy ne legyen a csőben áramlás,ennek ellenére sem sikerürt. Nem szeretném most télen leengedni a vízet. Erre szeretnék megoldást találni.
Előre is köszönöm.
Ha dobnál képet lenne egy.-két ötletem.
Sajnos nem csináltam fotót,nem az enyém az ingatlan
A méretek és a hozzáférhetőség miatt lenne érdekes egy kép hogy ne olyant mondjak alapból ami esélytelen . Vannak úgynevezett "palást javító idomok" amik kifejezetten hasonló gondokra lettek kitalálva. A Gebo DSK ból a 3/8 a legkisebb
https://gebo-online.hu/index.php/termekek/gebo-clamps/typ-dsk/ én ha felszerelhető akkor ilyesmivel próbálkoznék de márkán belül létezik kevésbé ipari kinézetű darab is. Ami gond lehet az a rézcső és a rézidom átmérő különbsége de szerintem az a 2 mm a csőre húzott felhasított megfelelő falvastagságú és átmérőjű műanyag csővel kompenzálható.
Húúú egy hasonló helyzet nálam is van. kiváncsi lennék a megoldásra, mert nálam szakember azt mondta javítani csak vízleengedéssel+forrasztással lehet.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 20 vendég