Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Hello.

Gondoltam azért írok ide hátha kapok több ötletet mit kezdhetnénk a házzal,

Az a gond, hogy a Szerelőbeton ugye nincs összekötettésben a falakkal, Durizólból vannak a falak.

Szoval a szerelő beton megsüllyedt, és ugye elszakadt a kátrány papir körben, eddig nem tünt fel a vizesedés és semmi jele ennek.

Viszont most felújításban vagyunk és elkezdtük felszedni a padlófütést, ekkor csináltam pár feltárást és láttam, hogy a beton alatt néhol föld néhol pedig salak van. Igy lett feltöltve.

Kétszintes családi házról van szó 100 négyzetméteres alap, tehát nagy felületről van szó.

Most felvésünk minden betont és kihordjuk plusz alóla a földet 30 mélyen.

Viszont alulról mindig vizesedni fog a ház, mivel a falak vizszigeteléséhez képest kb 80 cm mélyen folyik a patak a ház egyik sarkához képest 2 méterrel.

Szoval erre a szituációra szeretnék egy örökös megoldást.

Köszönöm előre is az ötleteket
T gericho91!
Ha a padlót felújítják, a 30 cm földkiemelés helyére kavicsfeltöltést szoktak tenni. A teljes vízszigetelés általában összefüggő, vízzáró, pl. SBS modifikált elasztomer bitumenes vastaglemez, átfedések hegesztve, falakon felhajtva 1 m -ig, a felhajtások is átfedve, hegesztve.
A patak elég közel van mozogni fog a talaj. A 80 cm átfagyhat, kb. ennyi a fagyhatár. A patak ház felőli oldalát vízzáróan pl. kővel kellene szigetelni, kirakni. Szép feladat patakparton építkezni, régen ezt jól kivitelezték.
Üdv!
Sajnos ha ennyire közel van a patak, akkor van rá esély, hogy megint ki fogja mozgatni a földet a szerelőbeton alól, ezért az alapozást nagyon stbilan kell megoldani. A földet annyira kell kitermelni, hogy legyen egy vastagabb, kellően zömített kavicsréteg, hogy a víz ne tudjon feljönni kapilláris módon, és a szerelőbeton teteje a fal szigetelésével egy szintbe legyen. A szerelőbeton vasalt legyen és a vasalatot be kell kötni az alapba. Ezt az alapba befúrt vasbeton rudakkal lehet megoldani és azt összekötni a szerelőbeton vasszerkezetével.
A vízszigetelés így könnyen megoldható, mert összeköthető az alap szigetelésével, a szerelőbeton szigetelését bevinni részben a falak alá és ott összekötni a falak vízszigetelésével. Erre kerülne a hőszigetelés és a burkolat.
Amennyiben felül nem férne már el a hőszigetelés, akkor a szerelőbetont ennyivel lejjebb kell vinni és a vízszigetelését felhozni a falak vízszigeteléséig és ott összekötni vele.

A házfalak közeléből a talajnedvességet draincsővezéssel el lehet vezetni, így kisebb a veszélye, hogy a víz miatt gond lesz az alappal.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 10 vendég