Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Panel lakás WC-ben a közös "szellőző" leszigetelése
Az a nagy gondom, h most költöztem egy panelba és szomorúan vettem észre, hogy a WC hátfala egy tákolmány (4 öszzecsavarozott rozoga fémlemez), amelyen beszivárog a szomszédok szagegyvelege.
Dohányfüst szokott állni a WC-ben és hajnalban valami leves és csatorna szag ömlik a lakásba. Nagyon kellemetlen, már a ruháimat is ki kellett pakolnom a beépített szekrényből...

Próbáltam a siloplasztot, de az ide kevés.. Szóval arra gondoltam hogy a 4 fém lemezt egyenként körbelövöm purhabbal. A legfelső lemez felett kb. 5 cm-es a rés, azt humgarocellel és purhabbal szigetelném le.
Valaki, aki csinált már ilyet, vagy ért hozzá írjon nekem, hogy szerinte kivitelezhető-e az ötletem és hogy ez megszűnteti-e a bűz beszivárgását!

Mivel ez nekem csak egy albérlet nem akarok rá túl sokat költeni.
A purhab 1000 ft körül van és hogy ne legyen csúnya lefesteném vagy tapétáznám..
Kedves Judit !
Esetenként a lakásokba utólagosan beépített szellőzők nyomják be a bűzt hozzád mert vagy nem, vagy pedig gyenge az a ventillátor aminek az lenne a szerepe hogy szellőztessen. Tehát azon a szellőző csövön is bejöhet a bűz ahol ki kellene mennie.
Pur hab és a hungarocell eseteként nem "szeretik" egymást előfordulhat hogy oldani fogja a pur hab a hungarocellt. Tégy próbát mielőtt a végleges helyére rakod. Én csak habot használnék és hogy jobban tapadjon és "dagadjon" virágpermetezővel nedvesíteni kell a felületet. Ha nincs akkor legalább befröcskölni vízzel. Száradás után (1 nap) éles késsel szépen vágható. Ha lecseppene akkor száradás után távolítsd el mert csak szét fogod kenni és egy ragacsos koszos paca lesz amit nagyon nehéz feltakarítani.
Sok sikert !
Köszi a tanácsot!
Remélem minden rendben lesz!
nem javaslom!a purhab letépheti a korrodált lemezt ,a szag nem szünik meg és egy esetleges csötörésnél úgy megjárhato a dolog hogy még!
a lemez mögötti flexi csövek sárgarézböl már nem maiak,sorra hibásodnak
Zárd le a közös szellőztetőt és szerezz be egy hurokánt, ami közvetlenül a wc csészéből szívja el a szagokat és a sznnyvízcsatornába szellőztet. Ez most a legmodernebb megoldás.

Álmos
A szag a másik lakásból a födémáttöréseken kerül a te wc-dbe, ott ahol a szerelőfal mögött a függőleges csövek húzódnak. Azokat kell körbeszigetelni, hogy a csövek mellett ne jöhessen létre kereszthuzat a két lakás között. Valamint kipucolni a gyári szellőzőt/elszívót.
SZiasztok!
Nekem is gazos a furdoszobam,most koltoztunk uj lakasba(a legfelso lakas a hazban).a furdoszobanak nincs ablaka,csak egy kis szellozoje,ami a tetoteraszra vezet ki.A furdoszobaban szornyu dohos,allott szag van,de a szellozo kivezetese korul is a teton.Mit lehet ilyenkor tenni?Elkoltozni mar nem tudok,mert most koltoztem be.Meg egyebkent azt sem tudjuk eldonteni,hogy nem a lefolyokbol jon e a buz.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 45 vendég