Sziasztok!
Egy témában kellene segítség, amiben nem jutok dűlőre, mivel minden kivitelező mást mond(és persze nekem is van egy elképzelésem
)
Adott egy két szintes családi ház, kb 25 éves. Az emeleten kialakításra került egy kb 8X2,5 tetővel fedett terasz(főfal síkon belüli), ÉNY-i tájolással.
Alapja a födém(alatta van a fűtött nappalink), határolószerkezet a térdfalak és a szobák falai amiből ki tudsz menni a teraszra(plusz 10 cm hungi és nemesvakolat).
Mi lenne a megfelelő rétegrend és kivitelezési stratégia?
Saját elképzelésem:
1. Mélyalapozó és/vagy tapadóhíd
2. Kétkomponensű folyékony vízszigetelés(bitumen lemez? hungi miatt szerintem nem szerencsés)
3. Dialtációs csík körbe felragasztva
4. 2-3 cm XPS, N+F kivitelben, ragasztva-rögzítve
5. 4-5 cm aljzatbeton - esztrich (melyik?) vashalóval, dilatálva
6. Flexi ragasztó és greslap
Igazából a "vita" tárgya a vízszigetelés elhelyezési sorrendjében és felhasznált vízszigetelő anyagban alakult ki.
Köszi a véleményeket
Rena
Egy témában kellene segítség, amiben nem jutok dűlőre, mivel minden kivitelező mást mond(és persze nekem is van egy elképzelésem

Adott egy két szintes családi ház, kb 25 éves. Az emeleten kialakításra került egy kb 8X2,5 tetővel fedett terasz(főfal síkon belüli), ÉNY-i tájolással.
Alapja a födém(alatta van a fűtött nappalink), határolószerkezet a térdfalak és a szobák falai amiből ki tudsz menni a teraszra(plusz 10 cm hungi és nemesvakolat).
Mi lenne a megfelelő rétegrend és kivitelezési stratégia?
Saját elképzelésem:
1. Mélyalapozó és/vagy tapadóhíd
2. Kétkomponensű folyékony vízszigetelés(bitumen lemez? hungi miatt szerintem nem szerencsés)
3. Dialtációs csík körbe felragasztva
4. 2-3 cm XPS, N+F kivitelben, ragasztva-rögzítve
5. 4-5 cm aljzatbeton - esztrich (melyik?) vashalóval, dilatálva
6. Flexi ragasztó és greslap
Igazából a "vita" tárgya a vízszigetelés elhelyezési sorrendjében és felhasznált vízszigetelő anyagban alakult ki.
Köszi a véleményeket
Rena