Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
3 hónapja vásároltam zuhanykabint, valamint 90x90 es zuhanytálcát. Beszerelés után nemsokkal észrevettem, hogy folyik a viz a kabin alól.Szóltam a szerelőnek, mire ő közölte, hogy a gégecső engedi a vizet. Szét kell szerelni ujra és uj tálcát kell vennem. persze ujabb kiadás, + szerelési költség egy gégecső miatt. Ha másnál is problémát okoz feltételezem, akkor mi a bánatnak gyártanak ilyen vackokat.
Kérésem az lenne, kinek lenne, egyszerű ötlete a megoldásra.Nem tudom, én nem értek hozzá, és az anyagiak is fontosak.
Köszönöm válaszát előre is.
Annak kell szólni aki csinálta (gari! ) . Azért egy lefolyó gégecső nem 3 hónapot bír, vagy ha csak annyit akkor a szerelő is ludas.
bibebogyo írta: 3 hónapja vásároltam zuhanykabint, valamint 90x90 es zuhanytálcát. Beszerelés után nemsokkal észrevettem, hogy folyik a viz a kabin alól.Szóltam a szerelőnek, mire ő közölte, hogy a gégecső engedi a vizet. Szét kell szerelni ujra és uj tálcát kell vennem. persze ujabb kiadás, + szerelési költség egy gégecső miatt. Ha másnál is problémát okoz feltételezem, akkor mi a bánatnak gyártanak ilyen vackokat.
Kérésem az lenne, kinek lenne, egyszerű ötlete a megoldásra.Nem tudom, én nem értek hozzá, és az anyagiak is fontosak.
Köszönöm válaszát előre is.


Én eleve kihagytam a gégecsövet, mert nem volt szimpatikus meg a redőkbe beül a kosz és büdösödik egy idő után.
Ha van elég hely, akkor szabvány műanyag csatornacsövekkel rakd össze a lefolyót.
8 éve vásárolt Ravak 80 x 80 -as ívelt zuhanykabinunk tálcája alól szivárgott a víz, fürdés után.
Szerelőt hívtunk, aki lebontotta a kabint , kiszedte a tálcát és közölte , hogy új zuhanytálcát kell venni.
A hiba jellegét nem árulta el. Mosolyogva mondta, ő megrendeli a zuhanytálcát, ami 60 000 forint lesz. Amint megérkezik a tálca, jön, és beszereli.
Én kissé drágának találtam, ezért tanulmányoztam a boltok kínálatát, és 32 000 forintért ingyenes házhoz szállítással megrendeltem. Erről már előtte tájékoztattam a mestert, hogy ne rendelje meg, mert találtam kedvezőbb áron.
A szerelő pár nap elteltével - elég mérgesen - be is szerelte a zuhanytálcát, és vissza szilikonozta a kabint .
A munka végeztével fizettünk, és elviharzott. Későn ébredtünk rá, hogy számlát sem kaptunk..
Mindezek tetejébe észleltük, hogy a tálca alól továbbra is szivárog , a víz….
Másnap jeleztük felé a hibát, kértük pótolja a számla hiányát is.
Hol erre , hol arra hivatkozva, de nem jött a hibát kijavítani. Ez így ment hetekig, amíg már nem vette fel a telefont sem.
Mivel a szivárgás gyenge volt ,felitattuk a kövezetről, de sajnos azt kellett konstatálnunk, hogy a hálószobánk fala, amely szomszédos a fürdőével, penészedik.
Muszáj új szakembert hívni..
„Rejtett szivárgás csőtörés elhárítása….. forduljon hozzánk bizalommal, segítünk” – olvastuk , a cég honlapján.
Persze , jól ismerjük ezeket a célirányos mézesmadzagokat, de ez így nem mehet, lépni kell….
Másnap eljött a mester, kiszedte a zuhanytálcát, ragasztgatott valamit az alsó csövön, visszaszilikonozta a tálcát, fizettünk, és elment.
Számla itt sem volt, de a döbbenet akkor ért minket, amikor a száradási idő letelte után zuhanyozhattunk ,és a fürdés befejeztével látnunk kellett , hogy a víz ugyanúgy szivárog a tálca alól…
Ismét telefonálás a hiba ügyében….
Pár nap múltán végre megjött, a „szakember” ismét kiszedte a tálcát ,újra szilikonozott .
De a víz, továbbra is szivárgott. Ez már téboly! Hol lehet a baj forrása?
A „szakember” a tálca ismételt eltávolítása után azt mondta,
új zuhanytálcát kell ,vennünk.
Hiába , hogy nemrég lett cserélve, ha muszáj, akkor nincs mit tenni…
Megrendeltük , kihozták. A mester azonban nem ért rá beszerelni, így már több napig maradt a lavór , mosakodási lehetőségként.
Azután mégis eljött ,tudott ránk időt szakítani. Betette az új csillogó alkalmatosságot, mi pedig reménykedve vártuk , mi fog történni, amint a száradási idő letelte után használhatjuk a zuhanyzót.
Egy egy papírlapot tettünk, az íves tálca két sarkához . Reményeink messze szálltak, amikor láttuk a papírlapon növekvő foltot.
A víz továbbra is szivárgott.
A szaki újra eljött – pár nap kihagyással, mert már nem voltunk fontosak, hiszen fizettünk. Ez már garanciális.
Kiszedte a tálcát, azt mondta, csövet is kell cserélni, bár nem látott rajta szivárgást, mint ahogy a tálcán sem , de próba szerencse.A sötétben tapogatódzott, amint láttam.
Mondtuk, mi nem értünk hozzá, elég idősek is vagyunk, a férjem látássérült , legyen szíves vegye meg ő , és valami jobb minőségűt.
Másnap csodák csodája, pár órás késéssel az ígérethez képest, hozta a csövet, és mondta, most már biztosan jó lesz. Cső a helyére , a csillogó tálca – amely már nem is csillog annyira a ki ,és beszerelések után - visszaszilikonozva.
Letelt a 24 órás száradás. Papírok a sarkoknál -férjem belopakodott a kabinba és megeresztette a vizet….
A tálca alól pedig , a már oly jól ismert módon , szivárgott a víz.
Megint telefon- már az őrület határán vagyunk. ..
Nem , sajnos most nem tud jönni. Talán másnap…
De , akkor sem jött . Fontos munkája van.
Mi , nem vagyunk érdekesek. Mi ugyanis már fizettünk ,az el nem végzett munka után . Hosszas könyörgés után , eljött a mester. Bőszen folyatta a vizet , közben figyelte a sarkokat. ..és lám a víz jött!
Mi több, bugyogott alul.
Heuréka! Megvan a probléma! A szakember megállapította, a saroknál jön a víz, mert azt nem szilikonozta ki, mivel” azt nem is szokás.” Ezt nem értem, hiszen az ember ahogy fürdik, a sarkokba is az üvegre is kerül víz. Miért nem kéne szigetelni ott is? Utánanéztem a youtube-on , hát bizony kell szigetelni!
Bőven bekente a sarkokat . Legalább másfél centi vastagon, rondán, de mit bánom már, csak ne szivárogjon az az átkozott víz!
Miután elkészült, azzal a büszke tudattal , ment el, hogy lám csak sikerült úrrá lenni a helyzeten.
Mi pedig közel sem voltunk ilyen optimisták. Vártuk a szilikon száradási idejének leteltét. Lapokat elhelyeztük a sarkoknál. Férjem be a zuhanyozóba.. A víz megeresztése után , lassan ázni kezdett a papír.
A víz, még mindig szivárog a tálca alján.
Belebetegedtünk. Azt mondták, hívjuk őket, hogy mikor tudnak újra kijönni .
Mi telefonálgassunk és érdeklődjünk mikor érnek rá? Felháborít és elkeserít!
Mi már nem reménykedünk. Mit tudunk, mit lehet csinálni?. Elég idősek vagyunk már , mint írtam , a férjem gyengén látó. Félünk ha valami elromlik, vagy valamit csináltatni kell, kit lehet hívni? A morális elszegényedés terjed a szakemberek közt, nagy tisztelet a kivételeknek. Sajnos nem tudjuk , hol vannak, kik ők ,akik tisztességesen megcsinálnák. Most itt vagyunk . Tegnap volt itt a „mester” és szigetelte a sarkoknál. Már nem is nagyon akar kijönni, de minek is…Ki tudna segíteni? Kihez forduljunk? Egyszerűen, nem tudunk semerre sem lépni…..
Celtis58 ugyanezzel a problémával küzdünk több mester ki sem jött, volt újracsövezés, stb. Jelenlegi mester tanácstalan mi lehet még a gond. Most megpróbálunk tálcát is cserélni. Fél éve tart borzasztó fáradztó az egész. Önök jutottak végül valamire? Üdvözlettel: dinyaneedo
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég