Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

A fa, lazúrral kezelt bejárati ajtónkat a kutyus kezelésbe vette és alaposan szétkarmolta.
Szeretnék tanácsokat, ötleteket kérni, hogy hogyan tudnánk házilag rendbe hozni. Van még rá esély egyáltalán?
Sok helyen elég mélyen fel van szántva. Ez kezelhető folyékony fával, ha utána ismét lazúrozni szeretnénk?

Előre is köszi a válaszokat!

Csatolmányok

Üdv!

Esély van, a kérdés, hogy sikerül-e?
Ilyen esetben a saját csiszolat por segíthet. Mivel feltételezem, nem valami OBI vagy hasonló barkácsmegoldás, az leginkább borovi fenyőből készült, célszerű egy ilyen darabot szerezni, abból-avval egy pl. szalagcsiszolóval kellő mennyiségű csiszolatport képezni, minél finomabb, annál jobb.
Az egész ajtóról a festéket el kell távolítani, amennyire lehetséges, lecsiszolni, lazult, repedt, törött részeket bejavítani. A csiszolatport egy pórustömítő, nitro lakk alapozóval úgy összekeverni, amíg egy sűrű, de kenhető kulimászt nem kapunk. Ezzel a keverékkel, a sérült részeket be kell javítani, úgy, hogy ott inkább domború legyen a javítás, mivel a massza száradás során zsugorodik. Teljes száradást követően a felület síkba csiszolása után felületkezelhető az adott rendszernek megfelelően.
Ez a javítás nem szentírás, és nem mindent megoldó. Idővel, ha víz éri az ajtót, mert úgy került beépítésre, a javítás kilazulhat, kipereghet. A szaküzletekben árult folyékony fa nem kültérálló, általában, vagy ha sikerül is pl. borovit kapni, ritkán színazonos. Itt is célszerűbb sötétebb tónusú festéket választani, hogy a javítás és a fa közti árnyalat különbséget elfedje.
Sok szerencsét a javításhoz, egy visszajelzést szeretnék kérni, mennyire vált be a tanács.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég