Kedves fórumozók,

Gerendaházat tervezünk építtetni, és lenne pár kérdésem, ehhez leírom a ház paramétereit. Egy lejtős délkeleti tájolású telken fog 15x15 cm-es cölöpökön állni (betonalap minden láb alatt), külső méretei 10 m széles és 9 m hosszú lesz. A ház egyik fele a lejtős telek egy feljebbi teraszán áll majd rövidebb cölöpökön, a másik fele pedig egy lejjebbi terasz fölött, hosszabb cölöpökön.
2 szintes lesz, 1 m parapetfallal és 35 fokos dőlésszögű nyeregtetővel.

Nem tudom, hogy a tervezett szigetelés jó lesz-e, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
- A ház homlokzati rétegrendje belülről indulva: 21 mm lucfenyő palló, párazáró fólia, 20 cm Rockwool kőzetgyapot (nem tudom konkrétan melyik típus, javaslatok?), 10x10 cm-es vörösfenyő gerenda
- a földszinti padló rétegrendje kívülről befelé: 5 cm alap padozat bitumennel lekenve, 10 cm kőzetgyapot szigetelés, 2 x 28 mm hajópadló (2 réteg hajópadló)
- tető belülről indulva: 21 mm palló, fólia, 15 cm szarufa, 25 mm deszka, 3 mm bitumenes lemez, 5 mm Ico zsindely (nem vagyok benne biztos, talán 15 cm szigetelés)
- a menyezet gerenda rétegrendje 21 mm faburkolat, 15 cm szigeteles, (15 cmes lesz a menyezetgerenda), 28 mm hajópadló. A gerendák teteje és a hajópadló közé filcet fog rakni hangtompításnak.
- a belső válaszfalak rétegrendje 21 mm falpalló, 10 cm kőzetgyapot, 21 cm fapalló. A hálószobák között gondoltunk dupla, 20 cm kőzetgyapot szigetelést tenni a hangszigetelés miatt. Ez jó ötlet vagy másképp kéne?

Falakba és tetősíkba táblás, födémekbe paplanos szigetelést javasolt az építő mester.

Nincs gáz a telken és csak villannyal fogunk tudni fűteni. Szeretnénk egy kis vaskályhát is, de nem erre alapoznánk a fűtést. Norvég panelekre gondoltunk (Nordart vagy Nobo) és hatékony szigetelést szeretnénk, hogy ne kelljen a gatyánkat az Elmünek kifizetni.

Nagyon örülnék, ha véleményeznétek a szigetelést, jó lesz-e igy vagy nem, mire figyeljünk. Pl. a 10 cm a padlóba nem lesz kevés? Ez pl. aggaszt. A ház és a talaj között légüres tér van ugye. Jó a kőzetgyapot, vagy üveggyapot legyen?

Csatolok egy nagyon kezdetleges látványtervet a házról.
kivul_1.jpg
kivul_1.jpg (55.35 KiB) Megtekintve 1875 alkalommal.


Köszönöm előre is, ha válaszoltok!