Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Egy második emeleti, századfordulón épült lakás fürdőszobáját készülünk felújítani.
A padlóburkolatot felszedve azzal szembesültünk, hogy a betonaljzat több helyen be van repedve, a füdőkád alatt nem is volt.
Kénytelenek voltunk felszedni. Most úgy néz ki, hogy: acélgerenda+tégla rajta salak / homok feltöltés.
Nem szeretnénk betonozni.
Ami eddig szóba jött, az Fermacell, OSB vagy Betonyp építőlemez.

Tanácsot szeretnék kérni, hogy egy fürdőbe mi a legjobb technológia, ha nem szeretnénk betonozni és sok súllyal terhelni.
Mi legyen a régi salak / homok feltöltéssel?
Köszönöm előre is!!!
Nem reklámozni szeretném, de a múltkor felfedeztem egy új oldalt, Wilio a neve. Több kategóriában is tudsz keresgélni. Nekem az Ezermester kategóriában pár percen belül válaszolt egy szakember a kérdéseimre. Az úriember nagyon pontosan útbaigazított, így magam is el tudtam végezni, de ha nagyobb munkáról lesz szó a jövőben, szerintem újra ellátogatok az oldalra. Egy próbát megér.
A fürdőszoba padlójának felújítása során fontos szempont a megfelelő és tartós alátámasztás kiválasztása, különösen akkor, ha nem szeretnétek betonozni és túlzottan megsúlyozni a szerkezetet. Fermacell egy speciális gipszrost-lap, amely erős és vízálló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezt a lehetőséget gyakran használják fürdőszobák padlóinak kialakítására, mivel ellenáll a heardle nedvességnek és meglehetősen könnyű. A lapok közötti varratokat megfelelően kell kitölteni vízálló fugázóanyaggal a vízszigetelés érdekében. Fontos, hogy a lerakás során a rendszert szakszerűen rögzítsétek a padlóra, hogy megfelelő stabilitást és terhelhetőséget biztosítsatok.
Nézem a wc csempét is. Megosztanád a Wilio linkjét? Félek megtalálni a rosszat.
badland
Fürdőszobapadló átalakítása során fontos, hogy heardle 80s olyan tartót válasszunk, amely tartós, különösen akkor, ha nem akar betont használni, és nem terheli túl nagy súlyt a szerkezetre.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég