Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözlet!

Egy melléképületet lebontottunk ami alatt egy pince van. A pincét meghagytuk kb 50cm-re magasodik a felszín fölé.
Mivel a pince elbontása rengeteg költéséggel járna, úgy döntöttünk, hogy egy nyitott teraszt csinálunk belőle.

A pince régi építésű, betonozott oldalfalak (zsaluzott), a födémbetonban villamos sín van áthidalóként + vas. (ismeretlen mennyiségű)

A terület 3mx4m és vízszintes.

A kérdéseim a következők:

-Mi a legjobb módszer a lejtés képzésre ebben az esetben ha a 3m es oldal lenne a lejtős ? (ha jól számolom legaláb 4,5 cm rel kellene megemelni a magasabb pontot, de a végét akkor 0-ra kellene húzni, ez kivitelezhető valamivel)
-Új úsztatott betonréteg, a régire bitumenes szigetelés majd új beton 8 cm kezdeti vastagságról 3,5 cm-re. (ebbe kell háló? jó megoldás ez?) Ez kb 1,7-2 tonna plusz súly.

Van e esetleg jobb megoldás erre a problémára (persze házilag kivitelezhető megoldásra gondolok).

Segítségeket előre is köszönöm.
T. kutafaja!
A pince helyzete a tervezett átalakítással (épület lebontás fölötte) alapjaiban változik: Esővízelvezetés és télen alúlról páralecsapódás miatt. A terasz felső védelme esővíz ellen szabványos dolog, van rá jó megoldás (lejtésadó réteg, vízszigetelés, burkolás). Télen viszont alúlról melegebb lesz, mint a külső szabad levegő, ez ellen hőszigetelni kellene, de úgy, hogy ne menjen a pára a födémbe. Az esővíz elvezetés egyszerű, a teraszról, és a terepről jövő vizet lehető legmesszebb kellene elvezetni (kb. 3 m). A szigetelunk.hu oldalon van szó utólagos pinceszigetelésről, tájékoztató céllal.
Köszönöm, a szigetelésre nem is gondoltam.

Igaz a pince nem fűtött, de gondolom az a néhány fok eltérés is elég, hogy lecsapódjon a pára.

A szintkiegyenlítést ezzel https://www.obi.hu/szarazhabarcs/aquabau-vizzaro-cementesztrich-c25-25-kg/p/2845154 gondoltam megoldani, mert vékony rétegben is teríthető.
Sziasztok! Nekem a legnagyobb segítséget az epitoabc.hu jelentette ebben a témában. Érdemes megnézni a cikkeit mert mindig naprakész infó van rajta. Remélem tudtam segíteni.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég