Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szia fórum,
A közeljövőben egy téglaház felújítását tervezzük, a legtöbb helyiségben betonpadlós, egyben álpadlós.
Adobe és döngölt föld található a gerendák alatt a hamis padlóval rendelkező szobában. A gerendák rögzítése hüvelykes fenyődeszkákkal történik.
Annak érdekében, hogy elérjem azt a célt, hogy bükkfa parketta kerüljön az egész házba, szigetelni kell az aljzatot. Eredetileg úgy terveztem, hogy a táblákat kiviszem a szabadba, a gerendák közötti részt olcsó polisztirol töltöm ki, visszaszögezem a helyükre, majd vastag OSB lapot rakok rá.
Nos, valahol azt olvastam, hogy az agyagpadló szigetelése rossz ötlet, mivel akkor a padlóról felszálló pára nem tud megfelelően távozni, ami gombásodáshoz vezet a falakon és máshol.
Kérem, mondja meg, hogy ebben az esetben jobb lenne-e szigetelni a padlót, vagy a polisztirol szigetelés alá fóliát kell tenni?
Nem rajongok a betonozásért, majd a parkettázásért, mert attól lényegesen hidegebb lesz a padló; A vakpadló az egyetlen másik lehetőség, de a szigetelőanyag már így is túl drága.
Az idő most tökéletes, de inkább nem szigeteném le a padlót, mert az egész házat le akarom szigetelni (10 cm az első falakon és 20 cm a tetőtérben).
Nos, valahol azt olvastam, hogy az agyagpadló szigetelése rossz ötlet, mivel akkor a padlóról felszálló pára nem tud megfelelően távozni, ami gombásodáshoz vezet a falakon és máshol.
geometry dash
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1