Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
53 hozzászólás Oldal: 1 / 4
Sziasztok,

Komplett fürdőfelújítás előtt állok. Szeretnék érdeklődni a beszerzendő dolgokról. Kád, zuhany kabin, csempe, csapok, milyen márkát ajánlanátok, lehetőleg nem legdrágábbat, de azért bírjon ki egy jó pár évet... Illetve az ajánlott cuccokat hol lehet beszerezni, és mivel nincs kocsim, a házhoz szállítás lehetősége is jó lenne, mert nincs ismerősöm kinek lenne nagyobb autója, bérelni meg elég drága.

Üdv, Szabi
kovszabi írta: Sziasztok,

Komplett fürdőfelújítás előtt állok. Szeretnék érdeklődni a beszerzendő dolgokról. Kád, zuhany kabin, csempe, csapok, milyen márkát ajánlanátok, lehetőleg nem legdrágábbat, de azért bírjon ki egy jó pár évet... Illetve az ajánlott cuccokat hol lehet beszerezni, és mivel nincs kocsim, a házhoz szállítás lehetősége is jó lenne, mert nincs ismerősöm kinek lenne nagyobb autója, bérelni meg elég drága.

Üdv, Szabi


Szia!

Először is mindenképpen nézz szét Tüzépeknél és fürdőszobaszalonokban hogy mikre kell mindenképpen kiadnod. Ez legyen az első, mert így tudni fogod mennyi pénzed marad a többire.
Burkolás
Én lengyel csempét vettem (http://www.ceramika-domino.pl/) nm-ét 3500Ft-os áron. (Ma már egész jó minőségűt gyártanak megfizethető áron) Ehhez számold hozzá azt, hogy a burkolás legalább 2500 FT nm-e és ha dekorelemeket is teszel bele, akkor az meg is duplázhatja a falicsempe árát. Boltokba már úgy menj, hogy van egy alaprajzod a fürdőről, hogy tudjanak neked mondani árajánlatot. Ide tartozik még hogy számolj a fugával és rengeteg ragasztóval, illetve téglaépületeknél talajkiegyenlítővel is.
Vizes munkák
Beszélj egy - ha nem te akarod megcsinálni - kivitelezővel aki felméri a jelenlegi fürdődet és egyeztettek mindent mit hova stb. Érdemes megnézetni vele a szennyvíz és használati víz csöveket milyen állapotban vannak. Az utóbbit nem nagyon lehet, de a szennyvizet igen egy egyszerű kádfeltöltéssel. Ha lassan folyik le a víz akkor ott már baj van. Tudni fogja milyen szerelvények csövek kellenek, és jobb esetben mindent beszerez. Kérj árajánlatot több kivitelezőtől is, és próbálj meg alkudni!
Kád
Én a MIVAS-ban vettem egy akril asszimetrikus kádat 30e-ért ([url]kádlábbal együtt) akcióban. Itt drágább:(http://bolthely.hu/kadkiraly/id/00934_M ... rikus_kad_[/url]). Eredetileg egy Ravak Rosa-t szerettem volna de annyira drága volt, hogy inkább hanyagoltam. Márpedig nem hiszem hogy annyival jobb lenne, mert ez a jelenlegi is elég tartósnak néz ki.
Csaptelepek
Iszonyat mennyi van belőlük, de szinte már csak kizárólag króm és mattkróm kivitelben. Bevallom nekem nem tetszik. A régi lakásunkban minden fehér volt. Én itt Miskolcon sehol sem láttam ilyet. Márkára Radeco-t vettem, kicsit időigényes volt ugyan a szállítása de megjött és nagyonjó a garanciája. A fürdőbe a kádhoz termosztátos csaptelepet vettem. Szerintem nagyon jó.
Házhozszállítás
Szerintem azzal jársz a legjobban ha találsz egy olyan kivitelezőt aki mindent megcsinál neked a fürdődben és vállalja az anyagok beszerzését és szállítását. Nem tudom milyen a testfelépítésed, de én elég vékony vagyok. Így visszagondolva nem szívesen cipeltem volna fel a nemtom hány zsáknyi (40kilós) cementet, ragasztót, csempét. Szerintem még jobban jössz ki belőle mintha mindent házhozszállíttatnál.
Nekem csak pár darab bútort kellene vásárolnom illetve egy kandallót.
Arra valaki tud tippet adni, hogy hol tudom viszonlag jó áron beszerezni a minőségi terméket, és a házhozszállítás se legyen húzós ?
Nézd meg a praktikert, akcióznak és ingyen kiviszik házhoz amit rendeltél. Ha nagy dolgokat veszel sokat spórolsz vele.
Ez elég jól hangzik (:
Nincs valami értékhatár, amit el kell érnem ahhoz, hogy ingyen kihozzák ?
Bármit rendelek, hozzák is ?
Én csak a sarokkádat akarok venni, úgyhogy ez az akció engem is érdekel. Az elég nagy szállítmány, ha ezt is kihoznák az jó lenne, tud valaki többet a dologról????
nagysandor444 írta: Én csak a sarokkádat akarok venni, úgyhogy ez az akció engem is érdekel. Az elég nagy szállítmány, ha ezt is kihoznák az jó lenne, tud valaki többet a dologról????


Mindent kivisznek, kádat is, kandallót is. A szomszédom rendelt tőlük kültéri járólapokat, azt is kihozták neki.
beneakos:
köszi a hosszas leírást :)
Végül a praktiker mellett döntöttem, főleg a kiszállítás miatt, így jól kijöttem. Tegnap hozták meg, korrektek voltak, mehet a csempézés/járólápozás.
Következő körben meg majd rendelem a többit, úgysem tudnám hol tárolni a többi cuccot addig. Ha már ingyen van, ki kell használni... :)
Mi a férjemmel egy meseszép cserépkandallót vásároltunk és azt is kihozták, sértetlenül. Online rendeltük meg, de előtte már kinéztük az egyik áruházukban. Szerintem ha nem tudják véghezvinni a kiszállítást, valamilyen oknál fogva, akkor értesítenek. De nem hinném, hogy ilyen eshetőséggel számolni kell, hiszen ők ezért vannak. Elég teherautójuk van ehhez, mindent meg tudnak oldani.
hegyiné írta: Mi a férjemmel egy meseszép cserépkandallót vásároltunk és azt is kihozták, sértetlenül. Online rendeltük meg, de előtte már kinéztük az egyik áruházukban. Szerintem ha nem tudják véghezvinni a kiszállítást, valamilyen oknál fogva, akkor értesítenek. De nem hinném, hogy ilyen eshetőséggel számolni kell, hiszen ők ezért vannak. Elég teherautójuk van ehhez, mindent meg tudnak oldani.


Mikor rendeli meg az ember neten, ott kiírja hogy szállítható-e vagy sem. Vagy ha utólag akkor meg ahogy írtad értesítik az embert. De nagyon kevés ilyen cucc lehet.
Igen, arról nem is beszélve, hogy ezzel az ingyenes házhoz szállítási lehetőséggel közel 25 ezer forintot spóroltunk meg.
hegyiné írta: Igen, arról nem is beszélve, hogy ezzel az ingyenes házhoz szállítási lehetőséggel közel 25 ezer forintot spóroltunk meg.


Én is azért választottam azt, szerintem ezzel sokat nyertem.
A barátnőm férje meg az egész konyhájukat megcsinálta ilyen látványtervező programmal. Az is a honlapon volt. Ők is már csak várják az alkatrészeket, bútorzatot. Persze ezt is ingyen viszik ki nekik. Nagyszerű!
hegyiné írta: A barátnőm férje meg az egész konyhájukat megcsinálta ilyen látványtervező programmal. Az is a honlapon volt. Ők is már csak várják az alkatrészeket, bútorzatot. Persze ezt is ingyen viszik ki nekik. Nagyszerű!


Ilyet is lehet?
Persze, mondom, nézd meg a honlapot, jobb felső sarok: Tervezze meg! ... és itt kalkulátorral ki is tudod számolni mennyit kell fizetned. Profi!
53 hozzászólás Oldal: 1 / 4

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 51 vendég