Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Termopán,ablak,ajtó ,nagyon sok penész hogyan védekezzek?
Üdv!

Mivel nem írta, hol jelenik meg elsődlegesen a penész - külső fal, mennyezeti zug, szekrény mögötti rész, csak találgatni tudok.
A tapasztalat szerint, akik modernebb, jobb minőségű nyílászárókra cseréltek, tudomásom szerint sokan szembesültek hasonló problémával. Az ilyen kor szokásos mész vagy mész alapú festékek és egyéb penészölők általában csak ideig-óráig fejtik ki hatásukat. Ezeknél az eseteknél a gyakoribb szellőztetést ajánlják, mivel az előző, vetemedésből, deformálódott faablakok résein a meleggel együtt a pára is távozott, viszont az addig nem tapasztalt hőhidakon kivált a megnövekedett, bennrekedt pára, és ez penészedéshez vezetett.
Ugyan vannak reklámozott mindenféle nedvesség megkötő anyagok, amik az így felgyülemlett párát megkötik, azok, véleményem szerint leginkább tüneti kezelést adnak. Elsőkörön a gyakoribb szellőztetést ajánlanám.
Megoldást adhat, hogy nem olyan régen dolgoztam egy helyen, ahol úgy próbálták megoldani az ilyen gondot, hogy a belső falakat is vékony hőszigetelő lapok felragasztásával leszigetelték, elsősorban a külső falakat. Hogy milyen eredménnyel, arról nem tudok. elvileg nem lehet rossz megoldás, hiszen a meglévő hőhidat belülről kiszigetelik. Ha alkalmazott valaki hasonlót, remélem beszámol róla.

Remélem, tudtam segíteni.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
mag ferenc írta: Termopán,ablak,ajtó ,nagyon sok penész hogyan védekezzek?

Kép
Kép
Panel lakás belső szigeteléseként alkalmazták a képen is látható módon a termékünket. A penész eltűnt és a fűtésköltség is kedvezőbben alakult. A termék (MagorTherm 150 Hőszigetelő vakolat) tűzgát is egyben, ami panel esetében talán fokozottabban érdekes lehet.
Minden az Ezermester oldalon regisztrált topikozónak 5% kedvezményt biztosítunk MagorTherm építő- és szigetelő anyag vásárlása során.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég