Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt Uraim,Hölgyeim.
A lakásunk egy családiház ami 110 m2-es sátortetős. 1996 ban épült gázszilikát fala van, padolása betongerenda béléstesttel,padlás szigetelése pedig faforgácsos. Nemrég lett felújítva kivülről nemesvakolatott kapott belül pedig vegyestüzelésü kazán van radiátorokkal. Már akkor is panaszoltuk a válalkozónak hogy minden külső mennyzet és fal sarkánál végig vizesedik és penészedik a fal. Kérdeztük nem járnánk-e jól ha leszigetelnén kivülről. Azt felelte nem mert akkor nem levegőzne a fal és jobban penészedne. De azóta még rosszab a helyzet minden télen méteres vízesedés figyelhető meg.
Hogyan lehetne ezt megszüntetni hogy a külső nemesvakolathoz ne keljen nyúlni?
Gondolkodtunk hogy belülről szigeteljük le a mennyezetett és a külső oldali falakat,vagy
hogy az egés padlás új szigetelést kapjon..
Nem tudjuk mit tegyünk kérjük segítsenek...

tisztelettel sipos mihály
Üdv! Mindenekelőtt egy hőkamerás elemzést kellene elvégeztetnie, ez egyértelműen megmutatja hol, és mi a probléma és a megoldására is szakszerű tanácsot kap. Nem olcsó mulatság, de a megfelelő megoldás megtalálásával visszahozza az árát.
A külső szigetelés nem feltétlenül párazáró, léteznek páraáteresztő szigetelőrendszerek, mint a kőzetgyapot de a poliészter lapok között is van páraáteresztő kivitel. Az a lényeg, hogy komplett rendszerben kell vásárolni, a vakolat is illeszkedjen a szigetelőanyaghoz. A belső szigetelés szakértők egybehangzó véleménye szerint nem szerencsés, csak végső esetben válassza. Addig is átmeneti segítséget jelenthet a Ceresit pára Stop készülék és gyakori rövid, intenzív szellőztetés a páratartalom csökkentésére.
Üdv!
Most találtam ezt a lehetőséget, ami esetleg segíthet. de előtte felmerül néhány kérdés:
- A felújításban nyílászárók cseréje, vagy szigetelése is benne volt?
- milyen fűtés volt előtte?
A penészedés alapvető problémája a magas páratartalom és a hideg felületek, ahová a vízpára lecsapódik. Bizonyos fűtési rendszerek az égéshez szükséges levegőt a lakás belső levegőteréből szívják el, így állandóan szellőztetik a lakást, a páratartalom valamennyire szabályozva van. Az új kazán minden bizonnyal nem a lakótérben van, így nem onnan szívja el a levegőt, az eddigi "szellőzési rendszer" ki lett iktatva. Így rosszabbodhatott az eddig sem túl jó helyzeted.
Mindenképp érdemes elolvasni az alábbi weboldalon lévő dolgokat és átgondolni, mennyire hasonlít a helyzetedre. Érthetően, logikusan levezeti a penészedés folyamatát és megoldást. Kíváncsiságból végig olvastam, nem egy olcsó megoldás, de garanciát vállal az eredményre.
http://www.peneszmentesites.hu/
Energetikai tanúsítvány készítésével, hőfényképezéssel, energiatanácsadással kapcsolatban
bővebb információt a www.szak-therm.hu weboldalon találhatnak.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég