Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Ötéves lapostetős társasház legfelső szintjén lakom. tavaly októberben kezdődött a lakásomban a beázás, azóta terjed mind a plafonon oldalirányban, mind pedig lefelé az oldalfalakban. A közös képviselő mindeddig azzal próbálkozott, hogy a ház minden problémáját szerelő két főből álló céget rendelte ki, akárhányszor jeleztem, hogy ismét ázom. Ők leszigetelték a légkondicionáló csöveit, és az esőelvezető csatonán is szereltek valamit, de ezzel a probléma nem oldódott meg. A ház - költségkímélés címén - továbbra sem szándékozik tetőszigetelésben jártas szakembert hívni, pedig én azt hiszem ez lenne a szakszerű megoldás. Lehetnek a tetőn szerelvények (összefolyők, strang szellőztető, amiről én is tudok), de bármi legyen is a hiba, úgy hiszem mindenképp tetőszigetlőnek kellene elhárítania. Nagy segítség lenne, ha az ügyben nem érintettek független véleményét is megsmerhetném, ebben kérek segítséget.
Ha valóban ötéves a ház és már többször is beáztál akkor azért a kivitelező is bőven ludas a dologban. Biztos van valami garancia, szavatosság erre is, elvégre a beruházó garancia nélkül nem nagyon szerződik a kivitelezővel. Egyégként ha ebből károd származott ( biztosan) akkor lehet valamit ez miatt is keresned mert a házmester kedvence javította és erre is kellene azért garanciának lenni ( azért íromezt mert esetenként a házmestereknek anyagi érdekük is fűződik hogy kivel dolgoztatnak) mégis beáztál. Jobb esetben a társasház biztosítója majd kifizeti neked roszabb esetben a társasházon vagy a kedvenc szerelőkön kell behajtanod a károd. Tehát én először a saját biztosítómat hívnám ki aki valószínűleg műszaki hibára hivatkozva elutasítja a beázás miatti kárigányed és máris lesz "papírod" idegentől is hogy beázik a tető. Ha esetleg kifizetnék akkor szerencsés vagy.
Üdv !
Üdv!
Ajánlanék egy független szakértői vizsgálatot és az eredmény függvényében szavatossági igényérvényesítést, pert a kivitelezővel szemben, vagy a társasház pénzalapjából javíttatást szakemberrel. Az is megoldás lehet, ha az igényedet elfogadtatod a társasházzal a független szakértői szakvélemény alapján, kijavíttatod a hibát szakemberrel és egyszerűen "lelakod" a javítás és szakértői díj összegét.
Üdv!
Valóba a "független" vizsgálat is lehet megoldás, ha mindkét fél elfogadja a végén. Ami miatt idézőjelbe tettem az azért van mert a független sem független mert valaki azt is megrendeli és fizeti, már pedig mikor megrendeli azért "erős utalást" tesz hogy mit kellene mondani a szakértőnek aki vagy igent mond és akkor ok vagy nemet és akkor keres másikat aki igent fog mondani. Ennek sok vizsgálat, sok egymásnak ellentmondó szakvélemény, és a végére majd egy költséges per fog pontot tenni. Tehát továbbra is a biztosítót javaslom, az ingyen ad szakvéleményt ami szerencsés esetben fizetve is lesz egyből szerencsétlen esetben nem lesz fizetve de megmondják (írásban) miért nem. Természetesen a legegyszerűbb a megegyezés lenne de gondolom az nem működött azért is írtál ide.
Üdv !
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Nagyarpad1948 valamint 7 vendég