Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok! most találtam a forumra és segítségeteket kérném.
Van egy lehajtható asztalunk a konyhában ami csak egy sima munkalap egy lehajtható konzollal van megtartva.csatoltam egy hozzávetőges pontatlan rajzot.
eredetileg fémdübellel volt rögzítve(réz) de ez kicsúszott kb fél centire ezt szerettem volna megjavítani azt javasolták hogy téglafalba biztosabb a müanyag tipli.8as méretű a furat 8as tiplit vettem 45-ös a hossza de sajnos a tipli miután elkészült kicsúszott a falből. kétfajta tiplivel is próbáltam de egyik sem vált be.ezután teflonszalaggal tekertem be de ígysem maradt a helyén.tudna valaki segíteni mit tehetnék.köszönöm előre is.

Csatolmányok

Szia !
Szerintem nem a téglában hanem a fugába van a tipli. Esetleg vastagabb lyukat fúrtál (mert üt a fúród) mint ami szükséges,vagy annyira lyukacsos a tégla ( hőszigetelt) hogy képtelen a félcenti tégla egy centi levegő szerű szendvics szerkezetben tartani. Talán pár centivel át kellene helyezni azt a furatot hogy a tégla "húsában" legyen és a 4,5 cm es tipli sem egy komoly tipli. Lehet kapni barkács áruházakban komolyabb (hoszabb) tipliket hozzá való csavarral pl http://fischerdubel.hu/rogzitestechnika-1/altalanos-rogzitesek/sx-l-altalanos-dubel-hosszu-fischer.html ilyesmit kellene megpróbálni, vagy önmetsző csavart téglához (amivel a műanyag ajtókat rögzítik beépítéskor) Ha nem megoldható az áthelyezés akkor benedvesíteni a furatot, kitölteni gipsszel ( de teljes hosszában) és újra fúrni miután megkötött.
Üdv !
Üdv!
Első körben 10-es, hosszabb kivitelű tipli.
Második körben a Fischer hosszú tipli.
A legfelső tiplik legyenek a legerősebbek, masszív erős műanyagból, mert ott a legnagyobb az igénybevétel, főleg húzóirányban, tehát erősen meg kell kapaszkodnia a tiplinek a falban.
Üdv!

Én a magam részéről az UX jelölésűt alkalmaznám, mivel kifejezetten kefnikbe, üreges szerkezetű falba történő rögzítés okán. Én általában kritikus helyen (födém, kefni) ezt használom, gyakorlatilag kirobbanthatatlan :D .

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Sziasztok!

köszönöm az eddigi válaszokat. van még pár további infóm ami talán még egy kis támpont. a furat teljes hossza kb 50es de ebből a fal effektív vastagsága amiben a tipli kapaszkodni tud(a mellékelt képen látható a mérés módszere) csak 25mm cesmpével és mindennel együtt.

Csatolmányok

igen a legfelsőnek kéne a legerősebbnek lennie mert az húzódik is. amit még nem írtam hogy ez egy válaszfal a konyha és a mellete lévő szoba közt.csatolok pár fotót main látható ez is. kétfajta tiplit kaptam 42eset és 50eset de egyikkel sem vált be.a barkácsboltban részleteztem hogy mire kellene és az alapján adták ezeket.

Csatolmányok

Üdv!
Ez nem túl jó hír. Sajnos a válaszfal annyira vékony, hogy nem tudsz hosszú tiplit alkalmazni, mert félő, átmegy a másik szobába. Esetleg valami olyan megoldást lehetne, mai nagyobb felületen osztja el a terhet és azt már normál hosszúságú tiplikkel is fel lehetne fogatni. Itt gondolok egy erősebb vaslemezre, amit több helyen tudsz felfogatni, és ehhez rögzíted az asztal felfogószerkezetét.
Másik ötletem, egy lehajtható támaszték, ami kihajtva nekitámaszkodik a falnak és így valamennyire tehermentesíti a felső tartókat.
a fal vastagsága elképzelhető hogy nagyobb mint 100mm ezt csak saccoltam.ezt a jelenlegi konzolt szeretném leginkább visszahelyezni a legkevesebb pluszmunkával.ha létezik ilyen mert abból indulok ki hogy ha az eredeti fémdübelek kibírták és ez a környező házakban lakásokban így van akkor reményeim szerint nem halott lehetőség.annyit változtattam még hogy 3 furat volt eredetileg amiből a legfelső lett rossz így egyet fúrtam csak fölé .az is igaz hogy valóban ütöt a fúró mivel ütvefúróval lett fúrva.--ezt javasolták-- vettem fémdübelt is az eredetihez hasonlót de nem vált be mert az inkább betonba tartana.
ez az ux jelölésű a képek alapján bíztató lehet.majd teszek fel egy képet a két tipliről amit próbáltam és nem vált be
Gondolom az volt a baj, hogy a furatok a próbálkozások, meg a fémdübel kicsúszása miatt kibővült kifelé, így kicsúszott a következő tipli is. Mérd le a lyuk bemeneti átmérőjét és ahhoz igazítva vegyed meg az új tiplit. Ha a 10 mm-nél még nem nagyobb a lyuk átmérője, akkor sima fúrással (kapcsol ki az ütvefúrást) tágítsd ki a furat végét is, így elkerülheted a nyakrész további méretnövekedését.
köszi mindenkinek az asztal feltételét sikeresen megoldottam Legalábis egyenlőre úgy néz ki nem lazul ki.
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 8 vendég