Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
20 hozzászólás Oldal: 1 / 2
Szisztok nem találtam ilyen topikot ami erről szólna ezért nyitottam. nagyjából két hete sikeresen végrehajtottam 3 redőnygurtni cseréjét itthon. ki volt feslődve és el volt szakadva. az a probléma csak hogy az új gurtni megint kezd feslődni a széle ami továbbító ill vezető henger ferdeségéből adódik. ha nem fogalmaztam volna érthetően felteszek róla képet.
tud ebben valaki segíteni vagy valami praktikát ajánlani?
dgahan írta: Szisztok nem találtam ilyen topikot ami erről szólna ezért nyitottam. nagyjából két hete sikeresen végrehajtottam 3 redőnygurtni cseréjét itthon. ki volt feslődve és el volt szakadva. az a probléma csak hogy az új gurtni megint kezd feslődni a széle ami továbbító ill vezető henger ferdeségéből adódik. ha nem fogalmaztam volna érthetően felteszek róla képet.
tud ebben valaki segíteni vagy valami praktikát ajánlani?


Szia
Ha gondolod tudunk segíteni, keress fel minket weboldalunkon keresztül.
Alapvetően te nem a problémát szüntetted meg, csak kezelted. A gurtni elkopásának a valószínű oka vagy az elkopott görgő vagy a rosszul kifúrt lyuk. Ezt kell orvosolni és akkor nem fog az új gurtni ismét elkopni. Itt találsz cuccokat hozzá: Redőny alkatrészek, redőny javítás
Jó a fórum, szívesen segítünk ha bármilyen kérdésük redőnnyel kapcsolatban a kedves fórumozóknak. :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.szabo-redony.hu/
Üdv!

Egy kis problémába ütköztem: fa redőnyöm van, és a redőnyautómatát most cseréltem ki. Ez a régi fajta, beépíthető, maxi redőnygurtnihoz való behúzó. A problémám, hogy hogy rögzítsem a gurtnit a behúzócsészéhez. A régi szerkezeten kiállt egy csavar ami rögzítette a feltekercselt rugót, és ehhez lehetett rögzíteni a gurtnit is. Ezen az újon viszont popszegeccsel van rögzítve a rugó, ezen kívül van egy V alakú felhasítás a csésze palástján, mintha egy kampó lenne, de én úgy látom, ahhoz túl széles, hogy abba akasszam közvetlenül a gurtnit. Van erre valami külön szerkezet, vagy én látom rosszul, és abba kell beakasztani (a középen felsliccelt a gurtnit)?
Ha valakinek van erről tapasztalata, ossza meg velem kérem.

Köszönöm!
Jó a fórum, szívesen segítek ha bármilyen kérdésetek van a redőnnyel kapcsolatban a kedves fórumozóknak.http://www.arnyekolastechnika.5mp.eu
Kép
Üdvözlök mindenkit.
Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a fórumra,remélem tudtok segíteni.
A gond az hogy elszakadt a gurtni,a redőny pedig leengedve maradt.
hogy tudom én ezt házilag megjavítani?
A még nagyobb gond az hogy mivel a 8-dik emeleten lakom,ezért a javítást nem vállalják.

Köszönöm előre is a segitséget.
Üdv Robi.
Üdv RObi.
Milyen redőnyöd van, utólag beépített külső tokos, vagy az ablak feletti belső tokos?
no igen! nem mindegy :-) aluminium rolladen
Hello szakemberek!

A redőnygurtnit feltekerő automata elromlott.
Nem húzza be a gurtnit, kézzel kell beletuszkolni.
Három db is rosszalkodik.
Segítsen valaki, (szájbarágósan) hogy mi a teendő?
Előre kösz a válaszokat.
Üdv: Táltos Károly
vinik táltos írta: Hello szakemberek!

A redőnygurtnit feltekerő automata elromlott.
Nem húzza be a gurtnit, kézzel kell beletuszkolni.
Három db is rosszalkodik.
Segítsen valaki, (szájbarágósan) hogy mi a teendő?
Előre kösz a válaszokat.
Üdv: Táltos Károly


Kedves Károly!

Kétféle megoldás van:
Az egyik, hogy kicseréled a rugót. Ehhez szét kell szedni az automatát, ki kell venni a régi rugót és betenni az újat. A berakás után pedig fel kell húzni. De ez eléggé macerás, és egy kissé balesetveszélyes is, mert a felhúzott rugó könnyen kipattanhat.
A másik az egyszerűbb: új redőnyautomatákat teszel a régiek helyére. Itt megtalálod ezeket: http://www.redonywebshop.hu Ugyanitt hozzáférhetsz egy útmutató sorozathoz is, amiben részletesen le van írva az automatacsere.
Üdv. Árnyékolástechnikus
Valóban tud valaki segíteni?!
Elszakadt a gurtni. Azt szeretném tudni, hogyan kell beakasztani, nem az automatába, hanem a redőnybe hogy használni lehessen!
Milyen hosszú gurtnit kell levágni, hogy a hossza megfelelő legyen? Van erre valami általános szabály?

No csak ennyit kérek!

Várom a segítséget amit előre is köszönök!

Szilágyi
Redőnyben nem vagyok otthon, bár régebben nekünk is volt, régi típusú beépített. Ott a tárcsára csavarral volt rögzítve a gurtni, felteszem a többi is hasonlóan működik.
Tehát le kellett venni a takaró fedelet a redőnytokról, akkor látható lesz az egész tartószerkezet. Gurtni szakadáskor a redőny általában leeresztve marad, amikor a legtöbb gurtni van feltekerve a tárcsára. A redőnyt a tengelyénél megforgatva és egy segítséggel - aki alulról tolja felfelé - fel tudod húzni és alátámasztva rögzíteni. Felhúzott állapotában van a tárcsán a legkevesebb - vagy semmi - gurtni, így könnyű megtalálni a rögzítési pontját. Általában nem a tárcsa palástján, hanem lejjebb besüllyesztve, vagy oldalt van rögzítve. Oldd meg a rögzítést és szedd le a maradék gurtnit. A hosszát a maradékokat összerakva tudod megállapítani. Barkácsáruházakban lehet egységcsomagban kapni, annyi biztos elég egy átlagos redőnyhöz.
Fűzd be az új gurtnit a tok kilépési pontján és rögzítsd a tárcsához. A gurtni végét hajtsd vissza a rögzítési pontnál, hogy dupla vastagságú legyen, úgy jobban fogja a csavar, nehezebben csúszik ki alóla. Ezután engedd le a redőnyt az új gurtnival és a végét vágd le a szükséges méretre. Ha automata van, akkor annyit rá kell számolni, amennyi az automatába bemegy, viszont ha csak le van csavarozva a vége, akkor úgy vág le a hosszát, hogy a teljesen leengedett redőnynél még ne feszüljön a gurtni, de ne is lógjon nagyon. A felhúzásnál könnyen meg lehessen fogni a gurtnit, ne feszüljön a falhoz, vagy ablakkerethez.

Remélem ez segít valamennyit, az emlékeim között kutatva ennyi jutott eszembe.
Köszönöm!
Találtam egy olyan redőnyös web oldalt, ahol kaphatsz segítséget a kérdésedre:
http://okka-redony.hu/csinald_magad.html
20 hozzászólás Oldal: 1 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég