Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok,

Eddig csak olvasgattam, most kérdezek is :)
Van nekem egy ytong téglából és gipszkartonból épített sok rekeszes szerkényem (könyveknek, dvdk-nek stb.). A rekeszek aljába vásároltam méretre vágott bútorlapot amiket esztétikai és praktikus okokból is szeretnék betenni. A kérdésem az volna, hogy egyszerűen tegyem csak be a bútorlapokat és készen is vagyok, vagy tegyek valamilyen anyagot a rekeszek alja és a bútorlapok közé?
A széleknél és ha indokolt akkor elől is tervezem, hogy festhető akrillal kifugázom az esetleges réseket, majd a fugákat a szerkény színére festem, de nem tudom hogy a bútorlapok alá érdemes e tenni valamit ami kiegyenlíti az esetleges kisebb felületi egyenetlenségeket.
Köszi előre is,
Dan
Üdv!

A rögzítést csak akkor tanácsos betenni, ha a méretrevágás ellenére az egyes lapok "lötyögnek" a helyükön. Így portörléskor még véletlenül sem tudod(ja) senki kirántani a tartalmával egyetemben. de csak itt ott, nagyobb foltokban ajánlom, hogy egy későbbi cserénél ne kelljen a teljes polcrendszert szétszedni. Ha berakást követően kellően passzol, akkor felesleges. Ha a méret megengedi, akkor esetleg célszerű egy picit előre kiemelni, pl egy gyufásdobozzal beállítva, mint hogy a polc végével egyvonalba kerüljön. De ez teljesen egyéni ízlés kérdése. Ajánlom próbáld ki, ha nem tetszik, változtass rajta.
A kiegyenlítésekből adódó zavarok csak akkor igazán zavarók, ha az egyik-másik lap lap nem olyan "ferdén" áll, mint a másik, és akkor a szembetűnő, ha általában üresen vannak a polcok, nem töri meg semmi a látványt, ilyenkor szoktak előszerettel mackót, virágot és egyebeket rakni a szélekre az esztétikai hatás elérésére. Egy egyszerű vizimértékkel, ami befér az adott méretekbe, esetleg precízen be is állíthatod síkba, de annyira ne tedd precízen, mert ez elveheti az egésztől a kedved (... a sz...it, ez meg fél centivel magasabb, mint a másik... :D ).
Tapasztalatom szerint a festhető akril idővel zsugorodik, vagy lehet hogy az általam használt csak ilyen :D , másrészt a festés sem biztos, hogy ugyanolyan színárnyalatra sikerül, mint a lapok saját színe. Illetőleg ha változtatni akarsz a későbbiekben rajta, vagy éppen cserélni, kikapargatni az akrilt, hát nem lesz egyszerű, szerintem.

Mindenesetre ezek pusztán tanácsok, és nem irányelvek :D . Ha bármiben segítségre van szükséged, tedd fel nyugodtan. 8)

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 9 vendég