Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
21 hozzászólás Oldal: 1 / 2
Gondolom, hogy az első reakciója mindenkinek az lesz, hogy forduljak szakemberhez, de beteges kényszert érzek, hogy mint minden mást magam végezzek el a házamon. Függetlenül a nehézségétől, ha valakinek lennének anyagai az összeállítás folyamatáról, szívesen venném. Úgy tudom, hogy a meredek szög megnehezíti a felrakást, rögzítést, és munka közbeni hozzáférhetőséget. Szeretném kihagyni azokat a nagy drága mozzanatokat, hogy gurulós állványzat bérlése, stb.
Endlos írta: Úgy tudom, hogy a meredek szög megnehezíti a felrakást, rögzítést, és munka közbeni hozzáférhetőséget. Szeretném kihagyni azokat a nagy drága mozzanatokat, hogy gurulós állványzat bérlése, stb.

Üdv!

Nem tudom, mire gondoltál a gurulós állványzat alatt, de aki ismerek ácsokat, egynél sem láttam ilyet használni... Kérem vidéken még egyszerűen megy. :D
Viszont ajánlanám egy tetőlétra elkészítését, erre bizton találsz példát jónéhány oldalon, néhány szál tetőcseréplécből elkészíthető, nem is nagyon drága, és bármilyen hajlásszögű tetőn használható. Illetőleg kellő biztonsággal megbír akár két embert is, így ha valóban nádkévét szeretnél tetőanyagként használni, még a segítő is közelben lehet, illetve a eloszlatva a súlyt, már a kész tetőn is biztonsággal használható.
Erre átlépni, na most ehhez azért kell egy létra. :D Viszont ha nem szoktál sokat mozogni a tetőn, akkor mindenképpen a szarufákhoz szegezett léceken célszerű megtenned, különösen ha a lécek elég görcsösek.
Nádtetőt már láttam rakás közben, de ez nem azt jelenti, hogy értek is hozzá. Ebben a kérdésben érdemes egy, a rakásban jártas ember véleményét kikérni, meg kell hozzá pár speciális, de házilag is elkészíthető szerszám.

Sok sikert, ha elkészült, azért egy fotóval megörvendeztethetnél minket, de ha lenne pár a munkamenetről, az se volna rossz, másoknak is hasznára válhat.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv!

Egy kis rajzos segítség. :D

Csatolmányok

Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Szép ez a rajz, de a képzelőerőm gyenge, ezt így tudom arrébb rakosgatni jobbra, meg balra? Megmutatom neked, hogy mos tmilyen a kis nyaraló, csak hogy megijesszek mindenkit :))
Kép
Endlos,
A kép nem látszik. Két módon tud képet beilleszteni: csatolmányként tölti fel a hsz írásakor (alul szürke fül), vagy egy ingyenes képfeltöltő oldalra tölti fel és annak a URL-jét (elérési útvonalát, amit a feltöltés után küldenek vissza) illeszti a szövegbe (URL nyomógomb).
Jmedvegy kolléga által küldött megoldás tetőlécből is elkészíthető, könnyű mozgatni és viszonylag nagy terhet tud elosztani a tetőn, így nem kell félni, hogy beszakad. A létrát kézzel kell jobbra-balra mozgatni (rakosgatni), könnyű kialakítása révén nem nagy feladat, de ez a legolcsóbb és egyszerűbb megoldás.
Köszönöm, kijavítottam, sajna az iwiwes képeket nem lehet linkelni, nem találtam a kép tulajdonságait, így fel kellett töltenem a szerveremre egyet. Tegezzen nyugodtan.
Igen, szép feladat lesz. Jmedvegy létrája teljesen jó lesz erre a tetőre is, lényeg, hogy a létrának legyen egy másik rövidebb szára, ami átnyúlik a tető gerincén a másik oldalra és ott meg tudjon támaszkodni, így a súly egy részét átterheli a másik oldalra. A létra tetején a korona szerű szerkezet gátolja meg, hogy a létra másik szára felnyíljon és az egész lecsússzon a tetőről.
Mi egy nagyon rossz állapotú tető kúpcserepezéséhez készítettünk egy ennél bonyolultabb szerkezetet, ami a tető két oldalára támaszkodott egyszerre. Kicsit nehezebb volt mint ez, de végül működött remekül, sehol sem szakadt be a tető alattunk, pedig a cseréplécek zöme rendesen el volt korhadva.

Off:
Látom van Bogár is. Nekem is volt egy ilyesmi sárga, fekete oldallal és ponyvás tetőablakkal. :D
Önreklámként jegyzem meg, hogy hamarosan elindul az Ezermester Fotó (megosztó) oldal és ott mindent lehet majd! :wink:
Hát barátom, te nagyon bátor ember vagy :shock: ! Ezen a meredek tetőn nem semmi megállni. Nekem is hasonló a vityilóm, már nem egyszer voltam fent, és soha nem jöttem le lábremegés nélkül. Nekem az alsószéle 3.7 méter magasan van :? , különösen szeles időben adrenaling tuning. :lol: Viccet félretéve, gondolkozz el még egyszer, a sima cserepezés sem piskóta, nemhogy a nádtető rakás. legyen 3-4 segítő, és figyelj a biztonsági előírásokra (védősisak, heveder, biztosítókötél)
Ezt a faházat eleve egy alsó vasbeton szerkezetű szintre építették rá, tehát még magasabban van. De valójában, nekem egyelőre még ott kellene elindulnom a puhatolózással, hogy nádtetőt hogyan kell építeni :))
Tehát a meredek tető problémája csak utána következik. Nem tudtok valami leírást róla valahol, gugli nem a barátom benne.
macehead írta: Hát barátom, te nagyon bátor ember vagy :shock: ! Ezen a meredek tetőn nem semmi megállni. .........

Képzld, amikor tavaly a tetőcsúcson lévő zárólemez alá betelepedő darazsakat fújtam írtószerrel, aztán meg PURhabbal......
Plaszlo írta: ................

Off:
Látom van Bogár is. Nekem is volt egy ilyesmi sárga, fekete oldallal és ponyvás tetőablakkal. :D

Ő a második legnagyobb projektem a ház után. Házhoz illő lesz, ha készen lesz. Az alvázat már szépen végighegesztettem, a külsejét lefestettem, lakkréteg kell még rá, meg belső tér kialakítás, utána már csak a motorral kell foglalkozni.
Még akár ezt is fel lehetne itt dobni, bár autós körökben elég sok spec. klub van, akik segyítgetnek.

Egyébként szoktatok kis találkozókat rendezni?

Nagyon tetszik nekem ez a fórum, és sok fantáziát látok benne, talán az egyik leghasznosabb fórum azok közül, amiket ismerek.
Nem is talán :)

Tekintsétek meg egyik elterjedtebb találmányomat: http://kulcsosbicska.eu
Szép emlék marad a Bogarazás, de anyagilag belefulladtam. Elvileg egy teljesen felújított Bogarat vettem, de menet közben derült ki, hogy egy rakás dolog felett átsiklott az előző tulajdonosa. Rakattam rá tárcsafékeket, mert hirtelen fékezésnél képes volt átmenni a másik sávba, Golf I halogénlámpákat, generátort, beszereztem az apró dolgokat, ami hiányzott róla, kapott alumínium hengerfejeket, mert egy másik szerelő egyszerűen lelopta a rajta lévő újakat és ezeréves szétrepedt hengerfejeket tett rá. :twisted: Aztán kiderült apuka rendőr, így ejtették az ügyet. A nyitható tető sem volt jó, a fele hiányzott, a vászon vizes időben megnyúlt és csattogott a szélben, a fűtést nem lehetett megcsinálni rendesen, mert küszöbcserénél elhegesztették a légjáratokat. A szelepállításnak van egy apró trükkje, amit a szerelők nem szeretnek megcsinálni, mert macerás, ezért állandóan csattogtak a szelepek, cserélni kellett volna. Aztán elfogyott rá a pénzem és eladtam, pedig szerettem, főleg az elindulást, ahogy az 1600-os motor meg tudta lódítani a kasznit, olyat nem tudnak a mai autók. Sajna divattá vált a Bogarazás és erre szakosodott egy rakás hiéna szerelő. Amúgy jártam Bogaras találkozókra, még néhány videóm van is róla.
Erről itt csak ennyit, vagy át leszek pakolva az off-topikba, persze ott is lehet folytatni :D .
Örülök, hogy tetszik a fórum, kérdezz sokat, legyen nagyobb élet. :D
Azt hiszem, hogy ha nyugodtan kérdezhetek, akkor nem lesz itt gond, többnyire speckó fórumokon utálnak, mert túl sokat kérdezek, és értetlenkedek, na meg vitázok is, persze a vitázás többnyire csak a másik félnek érződik vitázásnak.
Első kérdésem, ki érezheti magát ezermesternek? Kire lehet mondani?
Én úgy érzem, hogy szinte mindenhez értek, de szinte mindenhez csak minimális szinten, tehát éppenhogy.
De ugyanakkor meg azt tapasztalom, hogy a speciális szakemberek, akik csak egy szakmával foglalkoznak soxor nem tudják olyan elegánsan megoldani a problémákat, mint ahogy én, vagy más barkácsMAN, aki otthon csinálja magának a .................... Mert a szakemberek csak azt hajtogatják, hogy ezt csak így lehet, vagy ezt így szoktuk, így kell.
Közben a barkácsMAN módszere nem kevésbé működőképes, nem kevésbé biztonságos, és szebb általában, személyre szabottabb.
Mellseleg egy asztalos kevésbé fogja kombinálni más szakágakba tartózó munkálatokkal a sajátját, modnjuk a szerkezetlakatosi munkákkal............

Na megkeresem, hogy ezt hova is kellett volna írnom.
Plaszlo írta: Erről itt csak ennyit, vagy át leszek pakolva az off-topikba, persze ott is lehet folytatni :D .

Nyithatnánk egy autóépítős topicot is nem?
Szerintem bőven beleférne az Ezermester kategóriába
21 hozzászólás Oldal: 1 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég