Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
14 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!

Szeretnék a képen lévőhöz hasonló kis előtetőt építeni majdan a házam hátsó kijárata fölé. Kérdésem - főleg Jmedvegy kollégától -, hogyan lehet szépen összeilleszteni a faszerkezetet, gondolok itt a csapolásokra, illesztésekre. A kijárat előtt van egy kis terasz, de csak akkora, hogy ki lehessen lépni és az ajtót be lehessen csukni, majd 5 lépcsőfok lefelé. Most sima vaskorlát van, de a tetővel együtt szép fa korlátot is szeretnék hozzá készíteni. Esetleg egy-két gondolatébresztő fotónak is örülnék. :D

Csatolmányok

Üdv!

Köszönöm a bizalmat, de meg kell modanom, azért annyira nem vagyok szakember ebben a témában. ugyan van itt pár kisebb nagyobb saját munkám, kapcsolódva az SU-hoz itt, de azért ez nem ugyanaz.
Bár fotózni szeretek, de mire előveszem a gépet, kiderül, hogy lemerültek a telepek, mire feltöltődnek, addigra meg elmegy a kedvem tőle. Ezért most is rajz van. Ill. rajzok. Néhány lehetséges megoldásról. Azt meg kell említenem, hogy némely kivitelzéshez szalagfűrész lenne szükséges, tehát csak ennek birtokában megvalósítható.
Időhiány miatt csak a fő motívumok kerültek megrajzolásra. Bármely elem kialakítása előtt mindenképp a kis szelemenek kialakítása a fontos (vízszintes-függőleges-párhuzamos!), és ahogy az utolsó képen is látható, egy kötőgerendával célszerű rögzíteni is egymáshoz. A tartó részeket és a szlemeneket - bár jelölve nincs - marással lehet vagy éppen lehetne "cifrázni". Ha van kellő mennyiségű és göcsmentes anyag, akár apácaráccsal is takarható a végrész.
Az alsó fakorlátra nem tértem ki, remélhetőleg lesz néhány gondolatébresztő fotó ezzel kapcsolatban.

További szép napot!

Csatolmányok

Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv Jmegvegy!
Köszönöm a képeket. Sajna szalagfűrészem még nincs, csak többféle körfűrész, és szúrófűrész. Mivel az egész nem lesz nagy, ezekkel megoldható, maximum az íves díszítések elmaradnak. Hulladékfákon előtte majd gyakorolni fogom a kötések elkészítését. Sajna még nem tudom, mikor fog sorra kerülni, de addig van időm csiszolgatni a tervemet. Még a héjaláson gondolkodom, nem szeretném ha besötétítené az alatta lévő teret, de az átlátszó borítástól kicsit ódzkodom. Talán a polikarbonát lap még jó lehet, a kijárat északi tájolású csak reggel kap némi napot.
hali. ha valakinek kérdése van írjon,( atamu1224@gmail.com ) már 7-éve csinálok elötetöket. itt megnézhetitek a munkákat. http://www.totemdekor.hu/polikarbonattetok.htm . Üdv
Nagyon szépek, de faházhoz fa szerkezetes előtetőt szeretnék készíteni. A polikarbonát hosszabb távon mennyire időjárás álló? Amit építőanyagtelepeken lehet kapni, azok is bírják a strapát?
Ha olyan a környezet, hogy a polikarbonát tető illik oda, akkor az rendkívül időálló. Felrakáskor vigyázni kell vele, mert csak az egyik fele UV álló, de azt a fóliázott részről látni is. Én készítettem egy előtetőt a garázs elé/fölé. Javasolom a hozzá kapható alu profilok alkalmazását. Nem is olyan drága, ráadásul oldalszegélytől, csepegtetőig minden forma létezik. Keress olyan helyet, ahol méterre lehet kapni és akkor nem kell csak a szükséges méretet megvenni aluból is meg a polikarbonátból is. Székesfehérváron van egy ilyen üzlet.
Sokat gondolkodtam a polikarbonát előtetőn is. Előnye a világosság lenne, nem árnyékolná be az alatta lévő részt, másrészt valahogy nem tudom még mindig elképzelni a házhoz. Azért gondoltam arra a stílusra, ami az első hozzászólásomban a csatolt képen van, nem árnyékol annyira. Lesz még időm gondolkodni, de azért köszönöm a tanácsot.
Sziasztok

Polikarbonát előtetőt szeretnék, de nem csak az ajtó fölé, hanem kb 4 méter hosszan. Ívelt, egyszerű megoldásról van szó, fém tartókonzollal. A kérdésem, hogy hogyan rögzítsem az egészet a ház falára? 1974-ben épült B30-as falról van szó, vakolva szépen.
Üdv,
a tartókonzolokat fém dübellel,

file_31_2.jpg
file_31_2.jpg (10.46 KiB) Megtekintve 14008 alkalommal.


http://fischerdubel.hu/rogzitestechnika-1/nagyszilardsagu-rogzitesek.html


vagy hosszú műanyag tiplivel tudod rögzíteni a ház falára.

fur-fus_2.jpg
fur-fus_2.jpg (24.31 KiB) Megtekintve 14101 alkalommal.

fur_p03_3.jpg
fur_p03_3.jpg (389.47 KiB) Megtekintve 14038 alkalommal.

http://fischerdubel.hu/rogzitestechnika-1/keret-tok-es-lecrogzitesek/fur-fus-univerzalis-lamellas-rogzitodubel-fischer.html

Itt megtalálsz minden fajtát, amire szükséged lehet:

http://fischerdubel.hu/
Köszönöm!

Ez nagyon jó kép a téglával keresztmetszetben.
Sziasztok!

Szeretnénk egy előtetőt csinálni, amit már el is kezdtünk azzal, hogy a betonozható oszloptartókat elhelyeztük.
Kérdésem az lenne, hogy mikor terhelhetőek ezek az oszloptartók a betonban? Beton alap 40x40x60 cm.

Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv!

Pár nap múlva már nagyjából terhelhető, de jobb lenne egy hetet várni, ha van időd. A teljes kötési idő ha jól tudom 30 nap körül van.
Előtetőt építünk. Gerendára, osb lap, zsinely felhasználásával. Kérdésem, hogy mikor és mivel kezeljem a faanyagokat?
Előre is köszönöm.
Júlia
Bocs, van tovább is.
A homlokzat frissen van szigetelve (10 cm) - a férjem nem szeretné, ha belefúrnának - félti. Mivel lehet a gerendát a legbiztonságosabban megtámasztani?
van itt olyan emmber aki vallalna eloteto kesziteset ablakok fole?miskolckornyeki
14 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég