Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
19 hozzászólás Oldal: 1 / 2
Üdv Mindenki!
Van egy régi kétszárnyú erkélyajtóm ablakkal, melyről már tenyérnyi nagyságban menekül a festék, lassan a fa is szétrohad.
Ezt kellene felújítanom.
Milyen anyagot használjak és hogyan is essek neki?
köszi!
Üdv!
Ha ennyire beteg az ajtó, akkor a legjobb az összes festéket eltávolítani róla. Először spaklival távolítsd el a már laza, felrepedezett festékréteget, majd hőlégfúvóval, vagy benzinlámpával a maradék, még tapadó festékrészeket is. Kicsit rizikós művelet, mert ha nem vigyázol a forró levegő könnyen berepeszti az üveget, egyszerűbb előtte még épen kiszedni a keretből. A forró levegővel csak meg kell lágyítani a festékréteget, utána már spaklival könnyű letolni. Kezedre vigyázz, csúnya égési sebeket lehet szerezni figyelmetlenséggel. Ezután egy alapos csiszolást neki, lehetőleg addig, amíg a fakeretnek egészséges fa színe lesz. A csiszolásnál vigyázz arra, hogy az elszürkült, nap által kiszívott részek rostjai sokkal gyengébbek, mint az egészséges területeké, ezért könnyű ezeken a helyeken mélyebbre csiszolni a fát. Ha nem túl nagy a különbség, alapozás után fagittel kiegyenlítheted, lényeg, hogy a fedőréteget már kiegyenlített, sima felületre vidd fel, különben nagyon csúnya lesz.
Festékboltban tudsz érdeklődni, hogy milyen festéket használj, de mindenképpen kell egy favédő (gombaölő), alapozó és ha a nap is süti az ajtót, akkor UV álló fedőréteg. Nem egynapos meló, de ha alaposan és jól csinálod, hosszú évekig nem lesz gondod vele.
A festéket még el tudod távolítani festékmaró szerrel is (kromofág, szuper kromofág), de én speciel nem szeretem használni.
Üdv: Plaszlo
Üdv! Nem tudom, hogy még aktuális-e a kérdés, de van egy cég akiknek a fő területe az ablakfelújítás. Nem teljes ablakcsere, hanem a meglévő keretbe raknak hőszigetelő üveget. A nevük Renoglas (http://www.renoglas.hu), szerintem ők a sima ablakfelújításban is biztos tudnának segíteni. Nálunk szépen felújították az ablakokat.
Hajrá
Tibi
Üdv tbmind!
Ez érdekesnek tűnik, nálatok mit csináltak? Csak ablakkeret felújítás, vagy hőszigetelt üvegeket is raktak be? Árfekvése milyen a beavatkozásnak? Engem ez a hőszigetelő ablakos felújítás érdekelne igazán.
Sziasztok!

Olvasva a hozzászólásokat, az előzőekben említett céget én is csak ajánlani tudom.(http://www.renoglas.hu)
Családi házunk ablakai nagyon rossz állapotban voltak, szeles időben teljesen lehűlt a lakás. Már ablakcserében gondolkoztunk, amikor az interneten rátaláltam erre a cégre. Kifejezetten ablakfelújításra és szigetelésre szakosodtak. Nagyon korrekt, rendes cég, kedvező árfekvéssel. Nyílászáró csere helyett az új ablak töredékéért sikerült megoldani a problémát.... Szépen és gondosan végigszigetelték az ablakokat, ajtókat. Mindenkinek bátran ajánlom Őket!! :-)
Én is kértem tőlük árajánlatot jó állapotú Teschauer típusú ablakok hőszigetelésének javítására, de nekem nagyon soknak tűnt az ár és még a fel sem kellett újítani a kereteket. A hőszigetelt és a sima üvegeket ötöd áron meg tudom rendelni, még emelt hőszigetelő képességgel és hővisszaverő réteggel is durván a harmadából kijön. Ilyenkor jön az ezermesterkedés, mert saját magam fogom belemarni a keretbe a vastagabb üvegek helyét és igaz osztrák technológia nélkül, de mégsem kókánykodva lesz beépítve. A másik ami nem tetszett, a műanyag keret amivel beépítik a hőszigetelt üveget, elvesz az üveg területéből. Kis méretű ablakoknál ez nem túl szerencsés dolog.
Érdekes volt, amikor hallották a hangomon a mélységes megdöbbenést az ár hallatán, és megkérdezték, kb. mennyire gondoltam. Erre mondtam nekik, hogy maximum a felére, erre ők hallgattak el a telefonban, végül megállapodtunk, hogy nem találkoztak az elképzeléseink. Előtte azért kutattam a neten, hogy képben legyek, milyen árban gyártanak hőszigetelt üvegeket méretre. Ezt szoroztam kettővel, hogy benne legyen a munkadíj, de így is csak az ár feléig jutottam el. A felméréshez - bár nem helyszíni volt - de alapos mérésekkel és fényképekkel ellátott dokumentációt küldtem, amiből tudtak normálisan kalkulálni.
Ezzel nem akarok senkit sem lebeszélni, mert van ahol csak ez az egyetlen megfizethető megoldás, de érdemes előtte alaposan körbenézni a piacon, és úgy dönteni.
Én is kértem pár árajánlatot mostanában, többek között a renoglass-tól is. Nem mondom, hogy olcsó, de mindenképpen az egyik legjobb árat mondták a teljes felújításra. Az előzetes telefonos árajánlatot követően kijöttek a helyszínre és végül a pontosítások után úgy tűnik alacsonyabb költséggel számolhatok.

Kérdés Plaszlonak: ( Először is köszi a tippet.) Mennyivel lesz kisebb az üvegméret a beépítés után? Nekem 120*60-as kereteim vannak.
Köszönöm előre is
Nekem annyit mondtak, hogy kb. 1 cm látszik körben, de ezt le lehet fedni műanyag sínnel. Arra már nem emlékszem - mert az írásos árajánlatot végül nem küldték el - ez benne lett volna az árban, vagy további tétel lett volna.
Biztos nagyon szépen és jól dolgoznak, nekem az árral van problémám, osztrák technológia, magyar fizetésekhez :( .
Nekem is egyszerűbb lett volna, ha 1 nap alatt készítik el az összes ablakot, de ennyi pénzért kínlódok egy kicsit.
Tisztelt Fórumozók! Tisztelt Plaszlo!

Tudom, hogy ez egy ezermester oldal, de amikor a céget ajánlottam, akkor én azt is belekalkuláltam, hogy én személy szerint nem vagyok ezermester.
Nő létemre sok mindent megcsinálok.... :-) De azért egy ablakban az üveg kicserélése komoly nehézségekbe ütközne.... Mellesleg azt sem biztos, hogy szeretném, hogy a férjem töltsön el heteket a felújítással.....
Tehát mindazoknak, akiknek nincs ehhez megfelelő (szakmai és eszköz ) hátterük, csak azt tudom javasolni, hogy böngésszenek csak a neten és keressenek egy megfelelő céget...
T. Szamóca!

A nevéből nem derül ki, hogy nő ezt nézze el nekem. A fórum meg tényleg ezermesterkedésről szól ezért helye van az egyéni megoldások és ötletek közzétételére, mert Öntől eltérően másoknak is lehet alternatíva az általam leírt megoldás. Amit leírtam, az a saját elképzelésem, senkire nem kötelező érvényű, csak mint írtam, egy alternatív megoldás.
A kedvező árfekvés meg úgy tűnik mindkettőnknél mást jelent. Összesen 3,5 m2 üvegfelület sima - nem emelt hőszigetelő képességű - hőszigetelő üvegre átalakítása több mint 200 e Ft-ért, szóval mindenki döntse el mi a kedvező árfekvés.
Önnek is van véleménye a cégről, nekem is. Mind a ketten leírtuk, ezen nincs mit tovább vitatkozni, mindenki eldöntheti, mit akar, vagy merre tart.
Tisztelt Plaszlo!

Meg tudná mondani, hogy hol tudta jó áron beszerezni a hőszigetelt üveget?

Üdv, Zoltán
Sajnos nem valósult meg az ablakcsere, csak az árajánlatig jutottam el (hirtelen másra kellett a pénz, kaptam egy vezérműszíj szakadást). Ha kell megkeresem a cég nevét, akitől az árajánlatot kaptam.
üdv.

Kiviteleztünk már pár alkalommal hasonló megoldással ablakfelujítást. Nem akkora ördöngösség mint amennyire a cégek ezt általában terjesztik róla, de való igaz csak a legelvetemültebeknek ajánlanám sk. kivitelezni.
Egyszerűbb módja ha egy asztalost és egy üvegest keresnek meg vele, és a logisztikát végzik házilagosan.
Az asztalos a saját műhelyében ügyesen kimarja (természetesen az üveg eltávolítása után) a kívánt méretet az ablakból. Ám előtte felméri hogy a szárny elbírja-e majd, amit a hőszigetelt üveg terhelésben jelent (nagyobb súly). MInden bizonnyal a pántokat meg kell majd erősíteni, nem kell etttől megíjedni a pántokba plussz csavarokat kell (önmetszős) behajtani.
Mikor a marás elkészült az üveges méretvétel után elkészíti a hőszigetelt üveget (minimum egy nap).Akár be is ragaszthatja a keretbe (ha ügyes) az egyik oldalon.
Ujra asztalos aki a megfelelő keretléccel a másik oldalt is elzárja.
Ezekután jöhet a festő aki mindazt a pénzmennyiséget elkéri majd amit megspóroltak azzal, hogy saját maguk vették kezükbe az ablaküveg cserét :wink: .

u.i.:Sem az asztalos, sem az üveges nem rajong az effajta munkáért.Jobb ha felkészülnek hogy számos mestert kell felkeresniük mire beindíthatják a munkálatokat.
ksk
Amennyiben pontos méreteket kapok,akkor tudok ajánlatot adni.A következő méretek kellenek:üveg szélesség,hosszúság,vastagság.A vastagság a felület nagyságától függ,de min 4mm. Távtartó vastagság,mely általában 16 mm.Vékonyabb nem sokat ér,vastagabb a befogadó mérettől függ.Argon gázzal töltött kivitelben is!
Sziasztok!

Keresgélés során találtam ablakfelújítással foglalkozó céget, kértem írásos árajánlatot, és referencia munkát. Számomra elfogadható volt az árajánlatuk és megrendeltem a munkát. Ha ablakfelújításban gondolkodtok egy árajánlatkérést megért. http://www.roloexpressz.hu/ablak-felujitas
19 hozzászólás Oldal: 1 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég