Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!
A kerti pavilonom fölé ereszcsatornát szeretnék készíteni olyan módon, hogy a 62 mm-es pvc lefolyócsövet hosszában kettévágom, csak az a gondom, hogy a sarkokon mivel lehet megbízhatóan összeragasztani a pvc csövet. Van vkinek ebben tapasztalata?

köszi
emca írta: ... a sarkokon mivel lehet megbízhatóan összeragasztani a pvc csövet.

Üdv!

PVC ragasztóval. Ahol PVC lefolyócsöveket árulnak, ott biztosan kapsz. A 62 mm egyébiránt 63, viszont a PVC, teljesen kiváló anyag, a földben. Viszont hogy nem UV álló, az biztos. Idővel ha a szél vagy az időjárás, pláne ilyen - ne adj Isten - jégesős, akkor menthetetlenül szét veri. Arról nem is szólva, hogy külön kell egy alkalmatosságot szerkeszteni, hogy a csövet hossszában, a szemnek is tetsző módon szépen elvágd. Viszont tudomásom szerint lehet kapni a normál lefolyónál kisebb méretű lefolyó csöveket is, kifejezetten kis lakokhoz, nyaralókhoz, idom és lefolyócsövekkel együttesen. A horganyzott általában 10-15 évet kibír, utána lehet festegetni, nem rúgja le a festéket.
Én így csinálnám, a többi a Te dolgod.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Biztosan csak a melegragasztóval lehetne megoldani, de amellett amit Jmedvegy írt, még csúnya is lenne, főleg pár év múlva. Manapság már semmit sem lehet napra tenni, ami nem UV álló. :(
Inkább kicsit drágábban az elején, de sokáig tartós és szép legyen. Ugyan drágább a horganyzott ereszcsatornánál, de már alumíniumból is kapható ereszcsatorna rendszer, könnyű vele dolgozni, tartós és szép is.
Köszi a tippeket. Megnézem egy két helyen, milyen a legkisebb átmérőjű ami létezik készen, mert az a baj, hogy az eresz kialakítása nem enged nagy átmérőt csak akkor, ha jelentősen lejjebb szerelem fel, így meg ronda lenne.
Kis előtetőkhöz is van vékony ereszcsatorna, olyat keresgélj.
Üdv !
PVC csövet Vinilfix ragasztóval lehet tökéletesen ragasztani. Minden normális szerelvényboltban lehet kapni ahol árulnak műanyag lefolyócsöveket. Nagyon egyszerű a használata és "fog mint a zöldfesték" (Kútbéléscsöveket is ezzel ragasztjuk, ha vissza kell bontani valami miatt akkor meg kell melegíteni.) Nekünk a szürke színű jött be, a szintelen nem tűnt olyan jónak.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 51 vendég