Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Forumtarsak!

Egyreszt kerdeznem hogy van-e valakinek tapasztalata elektromos padlofütessel hideg- es melegburkolat alatt. Mire kell figyelni, milyen gyartok ajanlottak, es nem utolso sorban ha zömeben kizarolagos fütesre akarom hasznalni, mik a meretezesi szempontok. Mernök vagyok bar, de sajnos nem epületgepesz...

Masreszt adott lenne egy szuteren, ahol eleg alacsony a belmagassag. Szivem szerint viszont tennek valami szigetelest a fütes ala, mert regi haz leven szerintem nem sok lehet. Az egesz padlot felverni sok cm melyen nem szeretnem. Milyen szigetelesi megoldas a lehetö legvekonyabb? En jobb hijan eddig kb. 3cm vmi lepesallo EPS es szarazesztrichlemez kombinaciojara gondoltam, ez talan 5-6cm-be belefer...
Üdv!
Konkrétan nem tudok a típusokban tanácsot adni, de egy-két jó tanácsot talán igen. Ha "zömében kizárólagos" ( :D ) fűtésre akarod használni, akkor illik tudni a lakásod hőveszteségét - falak, födém, tető hőszigetelése, vagy hiánya - és arra kell belőni, hogy a legnagyobb hidegben sem fázzatok.
Hozzávetőleges kiinduló alapnak:
kiváló hőszigetelésű épület 50 W/m2,
jó hőszigetelésű épület 60 W/m2,
közepes hőszigetelésű épület 75 W/m2,
rossz hőszigetelésű épület 125 W/m2,
hőszigetelés nélküli épület 150 W/m2 hőszükséglettel kell számolnod. Nem teljesen egyértelmű a kiindulási alap, de kalkulálni lehet vele.
Amit tudni kell a padlófűtésről:
- főfűtésnek nem ajánlott, gyerekszobába meg végképp nem szabad alkalmazni.
- asztmás problémákat okozhat, illetve erősíthet fel
- kiegészítő radiátoros vagy falfűtéssel kombinálva érdemes alkalmazni
- a padlófűtést, konkrétan a padló melegét nem lenne szabad határozottan érezni, csak azt a kellemes érzést, hogy nem hideg a padló. Azt mondják akkor működik jól, akkor egészséges, ha csak temperál, meleg érzetet ad, de nem "fűt". Gondold el, mekkora felületen adja le azt a kevésnek tűnő hőt.

A szuterén részhez kissé keveslem az elképzelt 5-6 cm-es maximális vastagságot. Az esztrich lemezeket annyira nem ismerem, de annak is kellene valami vastagság, hogy ne repedjen, és a hőszigetelés sem legyen túl vékony, mert akkor a talajt fűtöd.
Ha már mindenképpen elektromos fűtésen gondolkodsz, akkor a Caleo-t ajánlom, de azt nem szabad elfelejteni, hogy egy villany fűtéshez megfelelő áramellátásra van szükség, ami automata cserét húz maga után, azt meg az ember akkor kapja meg , ha a lakásban olyanok a vezetékek, hogy megfelelnek az elvárásnak, és mivel régi házról van szó, valószínűleg ez nem adott :(
Összegezve, első körben teljes vezetékelés, áramszolgáltatótól megkérni a megfelelő ampert:), aztán lehet villany fűtést telepíteni.
http://hydrovidra.hu/
Alternatív megoldások, megújuló energiák, innovatív épületgépészet
Tisztelt érdeklődő!
Valahol olvastam arról,hogy a padlófűtés nem jó olyanoknak sem akik vénás betegségben szenvednek,akiknek visszeresek a lábuk.Csak ennyit kívántam megjegyezni!
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég