Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
36 hozzászólás Oldal: 1 / 3
Szervusztok!
Tud valaki segíteni? Szag jön föl a padlóösszefolyóból de nincs dugulás, a víz rendesen elfolyik, már két flakon lefolyótisztítót is beletöltöttem. Tanácsot tud valaki adni, jöjjön a görény? Mibe fod ez kerülni?
Bármilyen választ örömmel fogadok.
Minden jót!
B. Tibi
Halihó!!!Az első kérdésem,hogy mióta jön fel a bűz?A második pedig,hogy van-e kiépítve neked szellőző vezeték??De hogy jobban megértsd,a szaki,aki csinálta a fürdőszobádat,felvitte-e a padlástérig,vagy ha tetőtérbeépítéses a kéglid,akkor a tetőn kívűlre a lefolyócsövedből kiágaztatott,(32-es max 50-es) pvc-csövet!!!A lefolyótisztítóval egyébként semmitsem érsz el,mivel az a szer,a dugulást próbálja feloldani(kissebb-nagyobb sikerrel),ám a szag miatt nehogy duguláselhárítót hívj,mert az nemcsinál semmit vele(mert hát nemis tud),inkább keresd fel azt a szakit,aki csinálta,és ő biztos tudja orvosolni a problémádat!!Heyhó!!
motorhead3
Hálás köszönetem a tanácsért. Megpróbálom előkeríteni az előző lakót, asszem ő csináltatta a fürdőszobát...
Köszi még 1x.
Minden jót!
motorhead3
Köszönöm a hozzászólást még egyszer. Ez akkor mit jelent, ha nincs PVC cső kivezetve...marad a büdös? Illetve akkor mi van, ha van...? Utóbbi gondolom a jobbik eset mert akkor a csövet ki lehet pucolni??
Vagy rosszul látom?
Tibi ha büz jön fel az összefolyóbol akkor ott valamit elcsesztek igaz nem vagyok "vizes" de valszeg a büz elzáró ki maradt a rendszerböl ... :D (vagy ki kéne tisztitani hogy rendesen zárjon) :idea:
motorhead3 azt látom te sem vagy "vizes" a szellőző nem azért van hogy a "bűz" ki menjen :D hanem azért hogy ne keletkezzen vákuum... :mrgreen:
bocsi ha valamit nem helyesen irtam :D
lacib!!
A kérdés az volt,hogy bűz jön fel a padlóösszefolyóbol,tehát az nem kérdéses hogy van!A második pedig,hogyha nincs szellőző vezeték,akkor vákum keletkezik,és például egy wc-öblítéskor kirántja a padlóösszefolyóbol is a vizet,tehát nem azt írtam,hogy a szellőzővezetéken megy ki a bűz!!!Halihóó!!Végülis nekem mindegy én csak segíteni akartam!!
Uraim!
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek. Igazából nem vitafórumot akartam nyitni, senkit nem szeretnék összeugrasztani. Ellenben meg tudnátok mondani mi a következő lépés. Az helyzet az, hogy a padlóösszefolyóból két cső ágazik szét, az egyiken beömlik a víz, a másikon ki. Viszont csak az egyiken van könyökcső (a beáramlón) a víz magassága pedig nem éri el a kivezető cső fölső részét, tehát abból az irányból jöhet szag... Ez így nem tudom jobban megmagyarázza-e?
Ha valaki még tud fozzzászólni, megköszönöm.
Üdv,
B.Tibi
tibi!
Azt olvasom,hogy neked két cső megy be a padlóösszefolyódba,tehát valószínűleg két ágú SUEZ-szifon van beépítve(ez a legjobb),de azt viszont megrökönyödéssel olvasom hogy neked a "könyökcső" a beáramló részen van!!!Ez biztos???Mertz akkor megvan a hiba forrása,ugyanis az mindig az elvezető részen kell hogy legyen!!Tehát fordítva van beépítve!!Lehetséges ez?? :shock:
motorhead3!
Így van. A kádból a padlóösszefolyóba menő cső végén van a könyökcső, a vele szemben levő kivezető csövön viszont nincs. Azt mondod, ha veszek egy ilyen könyökcsövet és fökrakom a kivezető cső végére akkor megszűnik a bűz...? (Csak azt nem értem persze nem bánom, hogy eddig miért nem volt büdös, már 5 éve itt lakom...)
Üdv,
Tibi
Helló Tibi. Éppen olvasom a hozzászólásokat. ha tényleg a beömlőnyíláson van a bűzelzáró könyök és nem forditva akkor tényleg fordítva van betéve az összefolyód :cry: Tudomásom szerint a könyököt nem lehet átrakni a másikba, mert nem egyforma a lyukméret.A bűz biztosan a kiömlőnyíláson keresztül jön fel.Próbáld valahogy beleeszkábálni azt, vagy egy másik könyököt. SOK SIKERT :!:
Szagmentes szellőztetés a szennyvízcsatornába! Ez a tökéletes megoldás. Ki sem jöhetnek a szagok a wc csészéből.

Álmos
Szedj fel egy csempét a kimenő cső felett, tegyél be ide egy új szuezt, majd a lyukakat betonozd ki hobby betonnal, végül burkold le.

Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás.

Én sem vagyok vizes, csak beruházó (akinek mindent meg kell oldania).

Üdv: Lajos
Üdv!
Nekem rendesen volt bekötve a padlóösszefolyóm, mégis időnként büdös lett. Csak egy idő után jöttem rá, hogy a kádból és a mosdóból érkező vízből a szappanos zsíros "hordalék" kirakódott a szifon szélére és idővel a baktériumok elszaporodtak rajta és büdösödtek. A megoldás erős vízsugárral (télen a zuhanycső, nyáron slag) lemostam, majd egy kis Domestos-os áztatással egy jó időre megoldódott. Valószínűleg az elvezető cső gyenge lejtése miatt nem volt elég intenzív a vízelvezetés, ezért tudott lerakódni a kosz.
Sziasztok!
A múlt héten költöztünk be 9.emeleti (nem a legfelső szint) panel lakásba. Van olyan nap amikor erősebben, de van amikor nem annyira intenzíven csatorna szag van a fürdőszobában. Már lefolyótisztítót is használtam, de nincs dugulás! A wc mellette lévő helységben van, de ott nincs büdös. A kád lefolyójához hajolva nem érzem a büdöset, elszívó is van, de nem onnan jön a szag. Az alsó lakót is megkérdeztem - nála nincs probléma.
Szerintetek mi okozza? Hívjak szerelőt? Tud vki megbízható, normális szakembert (ár nem érdekel csak ne legyen bűz!)?
Válaszotok köszönöm!
Szia Cicalány!

Ha nem a kádból jön a szag, akkor még két problémás hely jöhet szóba. Az egyik a padlóösszefolyó (ha van a fürdőtökben kialakítva), a másik a mosdó szifonja. Az összefolyónál a rossz bekötés, illetve a pangó víz okozhat gondot.
A mosdónál szifonba belógó cső hosszát érdemes ellenőrizni. Ha ennek az alja feljebb van az elfolyónál, akkor nem működik a bűzzáró funkciója. (ez a hagyományos szifonra érvényes, a csőszifonnál más a helyzet) Időnként szoktak még flexibilis műanyagcsövet használni a lefolyónál, itt arra kell figyelni, hogy mélyebbre kell lekanyarodnia, mint a falban lévő csatlakozás.
Ha nem boldogulsz vele, akkor érdemesebb szerelőt hívnod. Azt nem jelezted, hogy merre laktok! Ha Budapesten, vagy Dunakeszi közelében, akkor én is szívesen megnézem. (elérhetőségem a szakemberkeresőben megtalálható)

üdv: Tomiszaki
36 hozzászólás Oldal: 1 / 3

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 51 vendég