Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
542 hozzászólás Oldal: 37 / 37
Üdv!
Elkerülhetetlen, hogy egy ekkora felületet ne melegítsen fel a szoba levegője. A 36 fokos kéznek a 21 fokos csempe hidegnek tűnik, de attól még szobahőmérsékleten van a kályha. Ez a meleg átadódik a beltérnek és a beltér levegője szépen elindul a kémény felé, hisz a meleg levegő felfelé száll. A kéményben ilyen esetben elfér egymás mellett a hideg és meleg levegő áramlás közben, tehát a szobától kapott meleg miatt elindulhat egy lassú áramlás a kéményben, ami hűti a cserépkályhát. Ha nem szelel a kályha, akkor ez nem mérvadó, nem sokat vesz el a szoba hőmérsékletéből.
Szerintem nagy ágyúval lő verébre, először a radiátorok átfolyását kellene beállítani és szinkronizálni a szobák hőmérsékletét, majd ha ez nem segít, csak akkor hívni a mestert. Ennek kellene a legutolsó fázisnak lennie.
A plusz szigetelés általában nem árt, csak kérdés hoz-e annyi eredményt, mint amit rákölt?
Jó napot!
Nemrég nagyon olcsón hozzájutottam elbontott szendvicspanelekhez. Mivel 6 db 1*4 méteres darab van és a többi az már sokkal kissebb, törött elem, nem igazán tudok semmi hasznosat építeni belőle, de arra gondoltam, hogy mivel a ház padlásának csak fele van tömören gerendázva, a másik fele csak 80 cm-ként, így az utóbbi részt leszigetelném az ép panelekkel.(csak simán lefektetném a 80 cm-re található gerendákra keresztben.

A kissebb darabokból középen egy átjárót építenék és kétoldalt a megmaradt részre kőzetgyapotot terítenék.

Jó ötletnek tartjátok a panelek lefektetését födém szigetelésként? Esetleg valami fóliát tegyek alá, vagy csak simán fektessem le?
Alól gipszkarton állmennyezet van, a paneleket is már lefektettem, de gondoltam megkérdek mást is a tél beállta előtt.

Köszönöm,
542 hozzászólás Oldal: 37 / 37

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég