Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Egy három-emeletes lakótelepi ház második emeletén lakom, és időnként a fürdőszobában olyan jellegű zajokat hallok, mintha valamelyik szomszéd éppen lehúzta volna a WC-t, és eközben a mi vízmérő óránk pörög, anélkül, hogy a mi lakásunkban az adott időben bármiféle vízfogyasztás történne. Mi lehet a jelenség oka, és hogyan lehetne megoldani, hogy ne nekünk kelljen fizetnünk más vízfogyasztása után?
Előre is köszönöm a segítséget! Laci
Üdv !
Hát ha valami utólag vízórásított idős épület akkor bizony nem kizárt amit írsz sőt akár villanyórával is lehet ilyesmi. A malter és a festék sokmindent takarhat. Hát én lehet azt csinálnám hogy csak akkor nyitnám meg a vízóránál lévő csapot mikor nekem kell víz és csak arra a kis időre és akkor hamar kiderülne melyik szomszédban "romlott" el a vízvezeték. Persze az sem kizárt hogy minderről a szomszéd sem tud és teljesen jóhiszeműleg történik minden.
Tényleg Lalibátyó által javasolt elzárásos ötlet a legjobb. Hamar ki fog derülni, ki használ még vizet a vízórátokról. Csak hallgatózni kell egy kicsit utána. :lol: :lol:
Tudod az az igazság hogy megtörtént ügy adta a tippet. Volt egy állami üzlet egykor amit eladtak aztán az önkormányzat kiadta bérbe az üres boltot. Hőtárolós kályhákkal fűtöttek így elég komoly villanyszámlák voltak. Egyszer aztán eljött az a bérlő aki egyből felújítással kezdte és teljesen újrakábeleztek mindent. Lett is nagy balhé mert a lopott áram nem ment többé a kerékpártárolóba ahol nem is egy fagyasztóláda volt beállítva. Persze a víz ugyanez volt, az meg a mosókonyhába volt áttrükközve. Többszáz éves épüet a mai napig is áll és üzemel.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] valamint 5 vendég