Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv,
a kérdésem, hogy van-e értelme és ha igen hogyan lehet laminált parkettát lerakni olyan parkettára, ami recseg és nincs szintben? Kb 1-1.5 cm szinteltérések vannak a parkettán (kb 35nm-es szobánál). A laminált parketta hajópadló mintás lenne és 130x20cm darabokból áll. A 4 vagy 5mm vastag alátét felveszi-e ezt a különbséget. Attól tartok, hogy az illesztéseknél szétnyílna, vagy sérülne. A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv !
A recsegés továbbra is megmaradna és ez meglehetősen zavaró szerintem. A szinteltérés megítélésénél kérdés hogy milyen messze vannak egymástól az eltérő szintek, mert ha a két széle a szobának eltér egymástól de egy egyenletesen sík a felület az egész akkor szerintem az nem gond. Sajnos kompromisszumok nélkül nem megoldható amit akarsz. Ráadásul a párazárás is gond lehet mert ha befojtod a parkettát a laminált alá és az alulról párásodik, akkor szépen kirohad majd alóla idővel.
Sajna én is csak azt tudom mondani, hogy nem lesz így jó. A recsegés nem fog megszűnni, maximum csökkenni , mert a felső réteg jobban elosztja a terhelést, ezért valamivel kevésbé fog recsegni, de csendes nem lesz. Az 1-1,5 cm-es szinteltérést 4-5 mm-es alátét nem fogja kiegyenlíteni, fizikai képtelenség.
A legjobb megoldás, felszedni a nyekergő parkettát és aljzatkiegyenlítés után lefektetni a szalagparkettát. Nem írtad, emeleti, vagy földszinti a szoba. Földszinti szoba esetén itt a nagy lehetőség a hőszigetelésre, a régi parketta helyére 2 cm-es lépésálló üveggyapot hőszigetelést rakva, majd arra a szalagparkettát, sokat tudsz javítani a parketta hidegérzetén (feltéve, hogy szükséges, mert hideg).
Köszönöm a válaszokat! Igen mi is arra jutottunk, hogy ez így nem lesz jó, mert a gödrök elég közeliek. A recsegés nem zavar, de a parketta színe nagyon nem megy a bútorokhoz. Ezért lett volna az egész váltás. Úgy néz ki a meglévő parkettát csiszoljuk fel és pácoljuk valami sötétebbre. Ez talán a legolcsóbb. Köszönöm a segítséget!
Nálunk a parketta elég jó állapotú, de néhány helyen recseg. Mi is azon gondolkodunk, hogy laminált padlót rakjunk le, de nem tudjuk, hogy rá vagy helyette. Sajnos a parketta alatt a beton nem igazán egyenes, ezért is vonakodunk felszedni a mostani parkettát. Érdemes megpróbálni rárakni a laminált padlót, vagy fel kellene szedni inkább?
Amennyiben elég hely van-ajtók alatt-akkor javasolnám az OSB lemezre való laminált fektetését,mely még jobban eloszlatja a terhelést,így a nyikorgás is csökken.
Esetleg,ha nincs elég hely az ajtók alatt,akkor még mindíg le lehet vágni az aljából.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég