Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Hello,

remélem itt valaki tud megoldást a problémámra, mert a környéken egy boltban sem tudtak segíteni. Egy diavetítőt szeretnék lefesteni és ehhez szerettem volna festéket venni, kb olyan hőmérsékletre melegszik, hogy már nem kellemes fogni. Ehhez akkor hőálló festék kell vagy nem? pár helyen le van kopva a festék, szóval le is kellene csiszolnom. ha spray-el fújom a festéket az jobb, mintha kenném?

előre is köszi
Üdv !
Én biztosan spray-t választanék. Szerintem annyira nem meleg az a diavetítő hogy különösebb kritériumai lennének a festékkel szemben, de ha teheted valami hőálló festéket válassz.
A 60 C fokot például már nem kellemes megfogni, de ezt még bármelyik zománcfesték kibírja. A hőálló festék olyan 200 C foktól kezdődik, szerintem erre nem lesz szükséged. Régen, amikor még nem volt ilyen festékválaszték, sima autózománc sprayjel festettem kisebb fém tárgyakat, és egy grillsütőben 80C fokon "égettem" ki. A festéknek semmi baja nem lett, csak jóval ellenállóbb lett, mint a simán magától megszáradó változata. A régi magyar diavetitőket kalapácslakkal festették le, ha korhű akarsz lenni, ilyet keress. 8) (pl. Hammerite, Alkyton, Köber)
Sprayjel sokkal szebb eredményt lehet elérni, esetleg ha van kisméretű festékszóród és kompresszorod, az még jobb.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég