Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Helló Mindenki!

Most költöztünk új albérletbe és bizony a WC-be olyan bűz van amit sajnos nem lehet elviselni :(
Amúgy is egy nagyobb pottyanatnál el-el dugulgat de ez még elviselhető mert pumpa és vége.....azonban olyan szag van, hogy az elviselhetetlen és kimegy az előszobába is.
A lakás most lett felújítva a wc is kicsempézve, festve...ilyesmi. Van egy szellöző a falon. Mivel gondoltuk, hogy onnan jön a szag fogtuk és leragasztottuk. Ettől csak párás lett a levegő és a bűz továbbra is terjeng. A lakás a második emeleten van, alattunk egy emelet és földszint, felettünk még egy emelet. Az alattunk lakó szerint nála nincsen semmilyen szag és amikor a házi mindenes nénikét kérdeztem, hogy nem-e tud valamit akkor ugy tünt tudja miről beszélek és hablatyolt valami csövekről amiket ki kéne cserélni de nem igazán értettem miről beszél.

A munkahelyemen egy vizes kolléga magyarázott valamit, hogy van valami cső, csövek a wc mögött (bűzelvezető....de nem teljesen értettem

Esetleg tudja valaki mi lehet ez és mit lehet csinálni?

Köszi a segítséget
Lakótelepi házakban a wc mögött mennek a csatorna és vízcsövek. Elképzelhető, hogy ott valamelyik cső sérült, törött, hiányos, vagy a csatornacső csatlakozásának tömítése ment tönkre és azért lehet érezni a csatornaszagot. Le kell szerelni a wc mögötti takarólemezeket és ott keresgélni.
Viszont beszéljetek a tulajdonossal vagy javíttassa meg, vagy csináltassátok meg és lakjátok le az albérlet díjából.
Több oka is lehet a kellemetlen szagnak.Az egyik oka lehet Plászló által leírtak is.Kiegészítés képen csak annyit,hogy a szellőzőnek,amit leragasztottatok be kellene,hogy legyen kötve az un mellékcsatornás spiró csőbe,melynek feladata a pára és kellemetlen szagok kivezetése.Amennyiben ezen a vezetéken észleltek vmilyen folytonossági hiányt,akkor azt először meg kell szüntetni.Elképzelhető,hogy két cső közötti rugalmas-régebben vászonból készült-csatlakozás sérült,lecsúszott.Ezt aránylag egyszerűen lehet javítani.Amennyiben itt mindent rendbe találtok,akkor feljebb kell menni és megnézni a tetőtérben,vagy a tetőn,hogy a cső vége szabad-e,nincs-e esetleg letakarva.Amennyiben motoros szellőztetésről van szó meg kell nézni,hogy működik-e motor,a torló csappantyúk megfelelően vannak-e beállítva.
:D

Köszönöm a segítséget!
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég