Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
12 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv mindenkinek!
Utólagos külső házszigetelésben gondolkodom, 5 cm hungarocell műanyag lambériával. A kérdésem az lenne hogy van- e tapasztalata valakinek a témában. Találtam a neten uv-álló lambériát tehát feltehetőleg használható kültérben.
Megköszönném egy hozzáértő tanácsát!
Üdv Jerdo
Üdv!
Miért műanyag lambéria és miért csak 5 cm hőszigetelés, ennyire jó a falad hőszigetelő képessége? Milyen vastag és miből épült a házad falazata?
A műanyag lambériát nem tartom túl szerencsésnek, mert a fal és a szigetelés szellőzését erősen korlátozza, hacsak nem hagysz szellőző rést a szigetelés és a lambéria között. Ebbe viszont a bogarak, rágcsálók szeretnek beköltözni.
Üdv!
Nagyméretű lyukacsos tégla és vastag vakolat. Erre keresnék olcsó házilag is könnyen megoldható szigetelést mert egy vagyon a fűtés. Egy ismerősöm házán tíz éve van ilyen szigetelés, házilag csinálta szerinte jó. Találtam a neten infókat kanadában állítólag elterjedt de amit láttam az nagyon drága és nincsen infó arról hogy mit és hogyan kell még alá tenni.
Köszi az észrevételeket, minden infót szívesen fogadok.
Köszi

jerdo
Ha egy vagyon a fűtés, akkor inkább vastagabbat tennék rá, legalább 8-10 cm-t. A plusz vastagság új telepítésnél nem dob annyit a költségeken, mint amennyit meg lehet takarítani vele. A drága műanyag lambéria helyett inkább javasolnám a vékonyvakolatot, amit kis gyakorlással házilag is fel lehet vinni a szigetelésre, így összességében jóval olcsóbban ki lehet belőle jönni. Érdemes rendszerben venni a szigetelőanyagot, mert így olcsóbb és biztos minden komponense kompatibilis egymással. A grafitos szigetelőanyagnak jobb a hőszigetelő képessége, így kisebb rétegvastagsággal is el lehet érni ugyanazt a szigetelési értéket, igaz az ára magasabb a sima szigetelőanyagénál. Érdemes a növelt páraáteresztő képességű rendszert megvásárolni.
Viszont nem szabad megfeledkezni a födém szigeteléséről sem, mert hiába van jó hőszigetelés a ház falain, ha a födémen szökik el a meleg nagy része.
Salve
Az 5-cm vastagságot gondolom a kialakítandó szerkezet (alap a lambériának) miatt választotta jerdo. A műanyag lambéria kicsit meglepő mint homlokzati burkolat, de valóban házilag egyszerűbbnek tűnhet a kivitelezése mint egy hagyományos módszer.
Azt a lentebb említett "kis gyakorlást" a vékonyvakolattal kapcsolatban azért fentartással kezelném. Viszont a szigeteléssel kapcsolatban én is a dolog átgondolását javasolnám. Szerintem egy szakemberrel a helyszinen történő megbeszélés segíthetne a választásban.
De ha mindenképp a lambériás megoldás mellett törne lándzsát, akkor inkább a kőzetgyapotos (ugyanazon vastagsággal sokkal nagyobb hőszigetelés)szigetelést javasolnám.
Amennyiben csak 5 cm-es szigetelésben gondolkodsz,akkor javasolnám,hogy nézd meg a thermoshield rendszert neten.
Házilag is megoldható nem kell párkányt stb cserélni,15 év termék garanciát adnak.Létezik vakolatra,fémre,fára,cserépre is.
Amennyiben bővebben érdekelne,akkor megtalálsz a kivitelezők között!
Külső vakolatra felhordva csak nyáron, a hővel szemben javítaná a thermoshield a hőszigetelés hatékonyságát, télre a belső teret is ki kellene festeni vele. (És még akkor sem biztos a megfelelő hatás) A kettő árából szerintem az egész - megfelelő vastagságú - hőszigetelés kijönne.
Érdekes, eddig erről a termékről még nem hallottam olyantól pozitív véleményt, akiről nem derül ki később, hogy forgalmazója is a terméknek.

Egy kis érdekesség:
http://forgomorgo.blog.hu/2007/12/25/az_emi_es_a_kirchhoff_torveny
Itt is az egyetlen vitatkozó egy termékforgalmazó volt.

Ez meg egy konkurens termék forgalmazója írta (itt is lehet némi elfogultság, de honlapra kitenni egy ilyen sommás véleményt, ha nincs mögötte tény, nagyon bátor dolog lenne):
http://sites.google.com/site/hypertherm/szigeteles-lap-hu/thermoshield

Nem akarok állást foglalni se pro, se kontra mert nincs benne tapasztalatom, csak már unom, hogy ez a festék mindenhova jó és mindenre felhasználható. Talán hitelesebb lenne tényleg azokra az esetekre ajánlani, amikor hatásos lehet.
Másik érdekesség, Google-ban keresgélve tapasztalatokat csak forgalmazói oldalakon lehet olvasni. Konkrét eredményeket, véleményeket, tapasztalatokat nem találtam.
Ez meg egy konkurens termék forgalmazója írta (itt is lehet némi elfogultság, de honlapra kitenni egy ilyen sommás véleményt, ha nincs mögötte tény, nagyon bátor dolog lenne):
http://sites.google.com/site/hypertherm ... ermoshield

Amennyiben azt állítja a cikk írója,hogy gyöngy vakolatról van szó,akkor nem tudom,hogy mit vizsgáltatott be?A hőszigetelő bevonat "simasága" a felület
előkészítésétől függ.Tehát tükör sima felületet is lehet produkálni vele!
Keresse meg a goole-ban Thermodoki-t!Mérési jegyzőkönyvekkel,hőkamerával-előtte és utána is bizonyítani tudja a termék tulajdonságait.
Én nem forgalmazó vagyok,de dolgoztam ezzel az anyaggal-Hatvan 10 emeletes társasház-és kedvezőek a vélemények!Amit nem ismerek arról nem mondok véleményt,főleg rosszat!
Omega54
A társasháznak milyen kedvező véleménye van és mi volt az eredendő probléma?
A legnagyobb bajom ezzel a termékkel, amikor hőszigetelés helyett ajánlják, sokakat megtévesztve.
A Thermodoki oldalán német ház tanulmányában kifejtik, hogy a TS bevonattal 4 cm-es hőszigetelést váltottak ki. Ez önmagában kevés, 4 cm-es szigetelés a mai követelményeknek sehol nem felel meg. Tehát nem helyette, maximum mellette lehet alternatíva, meg olyan műemlék jellegű épületeknél, ahol nem lehet külső hőszigetelést létesíteni. De itt sem old meg mindent, mint ahogy sejtetni engedik.
Csak egy példa, itt volt az Ezermester fórumon, vékony falú faházat mivel szigeteljenek. Válasz az egyik forgalmazótól, csakis a TS a megoldás. Ez viszont már félrevezetés. Persze a kérdésekre már nem válaszolt.
Nem azt mondom, hogy semmi hatása nincs, de úgy érzem - és a neten rákeresve nem csak én vagyok ezzel az érzéssel -, kicsit túl van misztifikálva a festék hatása. Ahhoz meg túl drága, hogy az ember kísérletezgessen vele. A hagyományos hőszigetelési módoknak van múltja, van tapasztalata, lehet számolni kalkulálni. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek jobb rendszerek és megoldások, de nem a TS fogja megoldani a jövő problémáját. Miért nem pl. a BASF találta meg ezt a megoldást, akiknek óriási kutatási hátterük van, az ipar minden területén jelen vannak? Miért nincsenek tapasztalatok a passzívház építésben, ha ennyire világmegváltó ez a festék? Sok még a megválaszolatlan kérdés ezzel a termékkel kapcsolatban.
Amit nem ismerek arról nem mondok véleményt,főleg rosszat!

Rendben, majd ha a termék forgalmazói is korrekten adnak tanácsot a termékkel kapcsolatban és nem csak azt az egyet, hogy csak ez a megoldás.
Egyébként nem mondtam rosszat róla, csak megkérdőjeleztem a "mindenhol és mindenre alkalmazható" teóriát, amit a forgalmazók sugallnak. Én csak belinkeltem a neten talált véleményeket, lehet megcáfolni érvekkel.
omega54 írta: Amennyiben csak 5 cm-es szigetelésben gondolkodsz,akkor javasolnám,hogy nézd meg a thermoshield rendszert neten.
Házilag is megoldható nem kell párkányt stb cserélni,15 év termék garanciát adnak.Létezik vakolatra,fémre,fára,cserépre is.
Amennyiben bővebben érdekelne,akkor megtalálsz a kivitelezők között!


Ez szerinted korrekt válasz? Nekem is 5 cm-es szigetelés van a házamon és szerintem is jó, de csak a ahhoz képest, hogy milyen lenne nélküle. :!: De tudom, hogy kevés és legalább a duplája kellene, ezért nem is ajánlottam ezt a vastagságot. Most ha a tanácsodra én lefestem a házamon meglévő vékony szigetelést a TS-el, akkor nyáron biztos jobb lesz, de télen mit használ a polisztirol szigetelésen a belülről elszökő hővel szemben? Visszaveri a polisztirolba? Ott nincs hősugárzás. Érted az ellenérzésemet?
A társasház eredendő problémája a homlokzat felújítása volt,melynek keretében a szigetelés hatékonyságát is szerették volna javítani és természetesen ne legyen drága.Az összes nettó felület-nyílászárók nélkül- 1.840 m2 volt.A szükséges javítások:40 m2 kőműves javítás,250 fm beton panel közötti fuga javítás.
A vállalási összeg 7.884.578.-Ft volt,melyből könnyen kiszámítható,hogy a m2 ár 4.285.-Ft,melyet igazán nem tartok horror árnak.Hogy miért? Hagyományos
dryvit szigetelésnél a 4 cm rendszer ára-a használt II.-III.-as szín kategóriát figyelembe véve- 1.600.-Ft-tól 3.600.-Ft/ m2.Ehhez még hozzá jöttek volna a kiegészítők-dűbel,indító sín,élvédő stb-,valamint a párkányok cseréi.Az állványozás 1.500.-Ft/m2-ha van saját állványod és autód a szállításhoz.A dryvit rakásának ára nagyon-nagyon baráti áron 2.500.-Ft/m2.A végeredmény a legolcsóbb anyagot figyelembe véve 5.600.-Ft/m2,plusz kiegészítők és párkány.
Az árak természetesen minden esetben bruttó árak.Az eredményt sajnos számokkal nem tudom dokumentálni,de remélem a fűtési szezon végén tudunk kapni egy megtakarítási adatot.Addig csak a lakók véleményére tudok támaszkodni,mely egyértelmű-melegebb a lakás alacsonyabb fokozatú fűtés mellett.
Ami a szigetelés vastagságát illeti,abban maximálisan egyet értek,hogy dryvit rendszer esetén a vastagságon nem szabad spórolni,hiszen a szigetelő anyag vastagsága a költségek minimális része.Egy cm szigetelés 180-200.-Ft többlet költséget jelent m2-ként
A TS egy rendszer név,tehát nem egy és ugyan az a termék alkalmas fémre,fára,falra,műanyagra stb.Interieur beltéri,exterieur kültéri,history műemlék védelmi,natura fafesték..stb.
Nem tudom,hogy neten utána lehet-e nézni az ÉMI engedélyeknek,de a TS rendelkezik ilyennel.Az eredeti-amikor elkezdték forgalmazni- száma A-331/2006,
mely bizonyító erejű lehet,mivel a mellékletekben szerepel az összes vizsgálati mód és eredmény is.
Engem csak a segíteni akarás vezérelt,de ezek alapján talán egyszerűbb lesz a döntés!
Rendben, várjuk meg a tapasztalatokat.
Azt mindenképp köszönöm, hogy válaszoltál. Ha vannak olyan jellegű tapasztalataid, ahol tényleg kimutatható - nemcsak láttam olyat, aki hallotta, hogy más tényleg látta alapon - a TS termékcsalád használatával a fűtésben, hűtésben megtakarítás, kíváncsian várom. Nem hiszek az ilyen csodákban, főleg, hogy eddig vagy nem válaszoltak az ilyen jellegű kérdéseimre, vagy mindenféle tényleges adat, kimutatás nélkül csak azt hajtogatták, hülye vaskalapos aki nem hisz a korszerű dolgokban. Idáig nem találtam olyan pozitív véleményt, ami nem a forgalmazók honlapjáról származna, így - lehet mondani - szkeptikus vagyok a témában.
12 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 11 vendég