Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Fórumtársak!

Problémám a következő lenne.
Házrenoválás előtt állok, és bizonyos helységek funkciója megváltozik a földszinten. Ez érinti a konyhát, ahol is új lefolyót kell kialakítanom. Ez nem lenne nagy gond, mivel teljesen alá van pincézve a ház, azaz alul szépen lehet vezetni a csatornát egészen az ejtőcsőig.
A kérdéses rész viszont itt lenne ugyanis ez a ház egyik sarkában, eléggé fixen található, amibe bele szeretnék vezetni egy 40 vagy 50-es csövet. Függőlegesen eleve kizárt hogy meg lehessen mozdítani.
Nem tudom lehet-e utólagos beépítő szettet kapni valami hernyós gumicsatlakozó idom-féleséggel.
Ötletek?

Csatolmányok

Mindenféle idomot, összekötőt lehet kapni, érdemes egy szaküzletben (nem barkácsáruházban) megnézni. Én a tisztító nyílásos idom fölötti részt elvágnám és akkor már kell annyira mozogni a csöveknek, hogy kibillentve szét lehessen húzni. Ha így sem engedné, még egy darabot vágj ki belőle, akkor már kellő mennyiségű szabad mozgástered lesz. Az összerakásnál a csöveket minden illesztésnél teljesen nyomd össze amíg engedi, majd az új bekötőelem méretére vágd le a felső csövet úgy, hogy éppen be tudd tenni alá. Utána az illesztéseket egyenlően mértékbe annyira húzd szét, hogy mindegyik stabilan és szivárgásmentesen csatlakozzon egymáshoz. Esetleg még azzal tudsz mozgási teret nyerni, hogy a felső csövet kicseréled két rövidebbre, a tokozás összetolásával további néhány centi "játéktér" nyerhető. Egy ilyen tokozott csatlakozásnál több centi játéktér van, amit jól ki lehet használni a szerelésben.
Nagyon köszönöm a választ!
Időközben azért nem bírtam ki és kutakodtam...:)

http://www.marley.de/de/produkte/hausen ... /index.htm
Kb. azonos eredményre jutottunk. Az összekötőcső használata (alsó) szerintem ilyen esetben nem szerencsés, megülhet a sűrűje a csatlakozásnál. Az esetedben alulra és felülre is a toldócső használatát javaslom (1-es helyett a 3-as), mivel a tisztítóidomnak van csatlakozó karimája.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég