Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
12 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek megéri-e az újonnan vásárolt műanyag ablakot beépíteni a régi fatok helyére. Több helyen olvastam, hogy ha jó állapotban van a tok, akkor lehet ezzel spórolni, például ezen a műanyag ablakos oldalon is írnak róla http://muanyagablak.info/ablakcsere-bontas-nelkul/,de itt is inkább és több helyen ajánlják a teljes cserét, mert akkor jobb az ablak hőszigetelése. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Amit leírtak, ahhoz nincs mit hozzátenni. Ha jó állapotú a tok, akkor tényleg kár szétveretni az ablak környékét, kevesebb a munka, és szemét,és gyorsabb a beépítés.
Ami szerintem ellene szólhat, hogy csökken az új ablak üvegfelülete, mivel hiába rakják a régi tokba, az új nyílászáró tokjának/keretének bele kell férnie a régi tokba és ez is elvesz a helyből. Az új tokot ritkán készítik milliméter pontosan a régi tok méretére, inkább ráhagynak, hogy könnyű legyen beállítani, és a régi tok egyenetlenségét, eltérését korrigálni , valamint a purhabnak is maradjon hely. Szakszerű szerelésnél nem lehet rosszabb a hőszigetelése, mintha cserélik az egészet.

Műanyag ablakok cseréje után gyakran jelentkező probléma a falak penészesedése. Ez azért alakul ki, mert az új műanyag ablakok szinte tökéletesen légszigeteltek, a régi ablakok résein jelentkező természetes szellőzést megszüntetik. Ez akkor is előfordulhat, ha eddig semmi ilyen probléma nem jelentkezett. Érdemes lehet rögtön résszellőzővel kérni az új ablakot.
Másik probléma nyílt égésterű fűtő, vagy vízmelegítő eszközöknél (kombi kazán, cirkó, átfolyó rendszerű gáz vízmelegítő, kályha, kandalló, stb.) jelentkezhet, ha az égéshez szükséges levegő már nem tud az ajtók, ablakok résein beáramlani és a füstgáz visszaáramlik a lakás légterébe. Sokan meghaltak emiatt.
Ugyanilyan gond a nyílt égésterű készülék és a konyhai kürtős elszívók esetében, az elszívó okozta vákuum a nyílt égésterű készüléken keresztül egyenlítődik ki, így a füstgázok, a CO, CO2 a lakás légterébe kerülnek. Ilyen esetekben külön szellőző beépítése válik szükségessé. Általában az ablakosok nem szoktak túlságosan ezzel törődni, nekik csak a saját munkájuk a fontos.
Általában az emberek nem tudják, vagy nem törődnek ezekkel az összefüggésekkel, nehogy később szembesülj a problémákkal.
Üdvözlöm!
Nekem amikor megvettem a családi házam két szobában a régi fatokba volt beépítve, tokostól a műanyag nyílászáró. A barbár aki beépítette, nem fújta ki normálisan pur habbal sem, csak a műanyag takaróelemek szigeteltek. Nekem szerencsére sikerült megoldanom a problémát, kibontottam az ablakokat, kiműtöttem a régi fa ablakkeretet, majd tokostól betettem a műanyag ablakot.
Ha csináltatja nagyon nézze meg hogyan csinálják, számla és garancia nélkül bele se fogjon a procedúrába. Sajnos még mindig sok a barbár aki lehúzza a hozzá nem értőt.
Sok sikert! Tancsikusz
Üdv !
Nekem borsózik a hátam mikor olyan magát hirdető vállakozást látok ahol csak egy mobilszám és egy mailcím az elérhetőség. Ma van holnap nincs. Sem telephely sem cím se referencia. Kár is az ilyennel foglalkozni ha csak nem "kalandra" vágyik az ember.
gtomi3000 írta: Sziasztok olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek megéri-e az újonnan vásárolt műanyag ablakot beépíteni a régi fatok helyére. Több helyen olvastam, hogy ha jó állapotban van a tok, akkor lehet ezzel spórolni, például ezen a műanyag ablakos oldalon is írnak róla http://muanyagablak.info/ablakcsere-bontas-nelkul/,de itt is inkább és több helyen ajánlják a teljes cserét, mert akkor jobb az ablak hőszigetelése. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?


Tisztelt gtomi3000!

A mi házunkban meghagytuk a régi fa ablakokat, már csak egészségügyi szempontból is. Ha megfelelő állapotban van a keret, akkor érdemes meghagyni, így biztosíthatja, hogy nem penészedik be a lakás vagy ház.
Ha megbízható szakemberre van szüksége, akkor engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a http://www.abadus.hu oldalt, ahol ingyen ajánlat tételre bocsáthatja az adott munkát.

üdvözlettel

Az Abadus csapata
Sziasztok!

Most tervezzük a nyílászárók cseréjét a lakásban, és ebben kérnék segítséget.

Kaptunk egy viszonylag jó kölcsönt ( http://minu.me/-kolcson ), és az ablakok cseréje már nagyon időszerű, mert van olyan rés ahol majdnem befér az ujjam.

Tudtok ajánlani olyan helyet ahol jó áron lehet kapni műanyag ablakokat és esetleg még be is szerelik?

Köszönöm
Ildi
Csak írd be a Google keresőbe és olvasgathatsz órákig. Érdemes megnézni a cégek referenciát, kérj több helyről ajánlatot és konkretizáld a fizetési feltételeket, elkészítési határidőt, csúszásnál a kötbér mértékét. Apró betűs részt is alaposan olvasd át, nehogy úgy járj, mint az alábbi topicban lévők.
http://forum.ezermester.hu/viewtopic.php?f=12&t=88

Egy vélemény a netről:
A bontás nélküli beépítés egyre kedveltebb. Ilyenkor a meglévő fa ablak tokba építik be a műanyag ablakot. A régi szárnyak, pántok stb. eltávolításra kerülnek és a műanyag ablakot - tokkal együtt teljes egészében - a régi tokba rögzítik. Ennek az eljárásnak több előnye is van, de természetesen hátránya is.
Az eljárás legfőbb előnye, hogy minimális bontással jár. Nem sérül a fal, nincs szükség semmiféle kőműves munkára utólag. Így természetesen szinte semmi por sem keletkezik az ablakcsere során.
Az eljárás hátránya, hogy a fa tokot ezután is felületkezelni kell, mint minden régi fa ablakokat.

Ha a régi fa tok már rossz állapotban van, akkor nem ajánlott ez a fajta beépítés. Biztosabb megoldás a teljes csere.
Különösen akkor ajánlott, ha nagy kárral járna a teljes csere és ez nem kívánatos. Például régi építésű, esetleg műemlék épületek. Jó példák erre a budapesti bérházak is. Ott is előnyös, ahol problémát okozna az esetleges nagy por.
Mindenképpen fontos azonban, hogy jó állapotban legyen a régi tok.

Elvileg bármelyik műanyag ablak beépíthető fa tokba. Léteznek azonban olyan speciális műanyag profilok, amit arra terveztek, hogy tokba építsenek. Ilyenkor általában a teljes fa tokot eltakarják műanyag elemekkel. Ezen ablakok hátránya a jóval magasabb ár.

Általában minden helyszínen egyedileg kell eldönteni, a fenti szempontok alapján, hogy mi a jobb megoldás.


És még egy:
Ha nem takarják a keretet festeni kell ugyanúgy ugyanolyan sűrűn.
Ha takarják a régi tokot nem kell festeni de belűről kapja a meleget kívülről a hideget és alatta nem szellőzik ezért pudvásodhat puhulhat és az elgyöngült fa tokban akár pár év után mozoghat az új ablak.
Ilyenkor természetesen a pur hab sem látja már el tökéletesen a funkcióját.
Ráadásul a régi fatok körül nincs körben szigetelőanyag tehát a szilárd falazattól elvált fatok mellett továbbra is körben hőhíd maradhat a falunkon.
HA CSAK EGY MÓD ÉS LEHETŐSÉG VAN RÁ SOKKAL KORREKTEBB KOMPLETTEN TOKOSTÓL CSERÉLNI!!!
Megfelelően bontó és beépítő szakmunka esetén nincs szétbombázva a fal, így utána minimális szaktudással akár házilag is megoldható a visszajavítandó kőműves munka.
Persze csak némi gyakorlattal rendelkezőknek, a többi tulajdonosnak a legtöbb cég tud ajánlani visszajavítással is foglalkozó kőművest.

A gombásodást nem kizárólag a nyílászárók okozzák hanem a már korábban nem szellőző gyantás, műanyagos festékkel átkent falak belső illetve külső vakolata és a téglája sem képes átszellőzni. Csak a nyílászáróval zárul be a kör végleg!
Általában a gombásodás nem kellően kifűtött lakásban kicsi vagy rosszul elhelyezett fűtőtest és szellőzés mentes külső belső festékek használatánál kezdődik, valamint a rosszul épített lábazat és falazat hőhídjainál. (A hőhidak ma már hőfényképezéssel kimutathatók és így lokalizálva célzottan is javíthatók)
Természetesen a szellőztetés sem elhanyagolandó és célszerű résszellőztető funkciós vasalatot választani. (mely a bukó és nyitó funkció közt félállásban pár mm-es résen szellőztet.
Mondhatná valaki: Akkor meg minek a csavarodott vetemedett fa ablakot kicserélni hiszen az biztosítja a szellőzést!
Na igen, de állandóan!?!!
Míg egy korszerű ablaknál: a szinte tökéletes szigetelés, a rés szellőzés, a bukó azaz kis, és a teljes nyitott nagy szellőztetés közt, igénynek, szükségnek megfelelően tudunk változtatni azaz szabályozni.
Tehát Pató Pál úrnak és Olcsó Jánosnak, kis kosszal nagy megoldása manapság sem tökéletes.


Ezt csak hirtelen találtam, nem mélyedtem el a keresésben, de jól át kell gondolnod, mire akarod költeni a jó kölcsönödet.
én a www.üvegmester.hu ajánlom mindenkinek.
nagyon jó munkát végeznek.
sziasztok. :P
nice posts ........ i like it............
Become a successful web designer with 640-916 braindumps training course. Learn all the basics of web designing using 640-721 tutorials and 642-165642-165 study guides.For more information visit ARM ,Best Of Luck.
Mit akarsz megspőrolni azzal hogy a régi tokba rakatod az új nyílászárót?Porral jár a bontás,meg némi kőműves munka utána?Nem hónapokra cseréled az újat hanem minimum20évre.Kibírsz egy tavaszi nagytakarítást nem.Sosem lesz olyan mint az új.A fa már bizonyított.Műanyagból vödröt vegyél ne ablakot.10%-ot megspórolsz ?hosszútávon meg50-et dopsz ki.Kicsi maszek asztalost keress,2.szer jobb munkát végez mint a terepjárós nagymenő,meg neki elég a kicsi haszon nem akar 1 munkán milliókat keresni.
szantogyuri1 írta: Műanyagból vödröt vegyél ne ablakot.


Ez jó duma, de nem vagy kicsit elmaradva? Én sem szeretem a műanyag ablakokat, de ennyire kategorikusan nem lehet lenullázni. Csakúgy mint a fa ablakoknál, a műanyagoknál is a minőség számít (nem márkanévre gondolok). Fa ablakot is ugyanúgy el lehet rontani rossz anyagválasztással és munkával, mint a műanyagot.
Szia! Nekünk nagyon bejött a fa ablak! Alapvetően a természetes anyagok híve vagyok, de tartósabb megoldásnak bizonyult a műanyagnál. Most már léteznek ilyen UV védő anyagok, amikkel évente egyszer a nyár kezdetén lekened őket és örökre ablakok maradnak!!! Mi nemrég voltunk túl ezen és egyáltalán nem olyan nagy gond, mint amilyennek elsőre tűnik. Itt találsz rengeteg variációt az igényednek és a pénztárcádnak megfelelően! https://tetoteriablak24.hu/
12 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég