Üdvözlök mindenkit! Kicsit felgyorsultak nálam az események - abban az értelemben, hogy a kondenzációs gázkazán (Saunier Duval Semiatek Condens 24 már a falon van a fürdőszobában (gázcsövezve, gázóraszekrény a kertben). Most jönnék én a radiátorozással. De, még meg kéne álmodnom (vagy véleményeket gyűjtenem), hogy hol, hogyan, milyen radiátorokat vegyek. A ház 60 négyzetméteres és 60 éve épült...most is úgy van, ahogy megépítették. A csövezést ötrétegű csővel tervezem, csőidomokkal, kulcsos megoldással. Kérdéseim száma (számtalan). Radiátor 5 lesz benne.Tételesen:
2 db 22K 600 x 2000
1 db 22K 600 x 1200
2 db 22K 600 x 600
Kérdéseim (úgy folyamatában): Acéllemez radiátorokban gondolkodom. Érdemes-e neten rendelni radiátorokat, vagy inkább odamenni vhova személyesen (egy kisteherautót bérelve) (Győr környéke...ha személyesen venném, akkor az Győr).
Az ötrétegű csövet mivel lehet a legprofibban vágni? (tudom, majd kalibrálva lesz)
Nem lesz elosztó, a fő vezeték 20-as lesz, az egyes radiátorok leágazása 16-os. Ezek a számok a cső belső méretét jelentik (átmérő, mm-ben), vagy valami más méretét?
Kulcsos idomok esetén (jól tudom, hogy az a rézgyűrűs megoldás?) elég, ha csak annyira tépem (szorítom) meg a csalakozást, amennyire csak bírom, vagy annál egy kicsit azért jobban?
Most hirtelen ennyi...(lesz még)..., nagyon köszönöm előre is a válaszokat.