Üdvözletem mindenkinek!Jó apám tanította nekem,hogy nem szégyen az okosabbat megkérdezni,mielőtt valami "álokos" szerelőt hív az ember.világ életemben csodáltam,és felnéztem a szakmával,papírokkal nem rendelkező,állandóan szerelgető,saját bőrükön is tapasztalatot szerző "ezermesterekre".Meghallgattam,s a mai napig meghallgatom mindenki véleményét,és igyekszem kiszűrni az arany közép utat.Bele olvasgattam több rovatba is ,megnéztem sok mindent,és mielőtt egy "szakit",egy mester embert kihívnék az öregecske kombi cirkónkhoz,előtte szeretnék tanácsot kérni !(előre is köszi!Rutin "műtétnek " tűnő,"ez a tuti ",és ez a biztosan "nem jó alkatrész "jelszóval,egy teljesen veszélytelennek tűnő rutin feladat végre hajtásán túl,ugyan ott vagyok ahol indultam.Egy régi,de működő Junkers Bosch zw 20 23kd cirkónk van.Az első kérdésem tisztelettel: a nyomás mérő óra megadta magát ,én rámentem több cég ajánlatára,és tipus,egyebek alapján 11500 ért vettem egy újat.(Német ,gyári,számlával stb,)Ahogy szerintem a nagykönyvbe le van írva:13 as kulcs (nem a teljes vízrendszer leengedésével,hanem a kimenő-és bejövő fűtés,illetve a kimenő és bejövő meleg víz cső lezárásával,)egy kisebb kőrből leengedve a vizet,csere az óra,vissza feltölt.Aztán semmi.Új mérő óra ,és nullán áll.Fűtés megy ,minden o k ,és az óra nulla.Ez az egyik problémám.Tisztelettel a másik : Ugyan ez a készülék Junkers zw20 23 kd. Thermo elem,bimetál kapcsoló,és tava volt keringető szivattyú csere.A gond akkor kezdődött,amikor néhány hónapja csepegett a váltószelep.Aztán vagy el vízkövesedett,vagy a lerakódás lezárta,de megszűnt a csepegés.Aztán 2 hete a melegvíz engedésekor elég erős,zajos szinte felsistergő hangot adott és nem vártuk meg ,hogy valami "elszálljon",lekapcsoltuk.A fűtés tökéletesen megy minden ok.Mondom,magamba.öreg készülék,50 ezer körül van egy váltó szelep ,pár csavar,új tömítés,és mégsem elektronika,meg nem gázzal játszom, s nem kockáztatom mások éáletét,így kicseréltem a váltó szelepet.Új.És mondván,ez a hiba,és lesz meleg víz!?Csere ,mindent ellenőriztem .Indítom.Francba!Belobban ugyan úgy a tűztér melegít,megy fel a hőmérő műszer is és pár másodperc után(talán,4-6) megint kezd hangos lenni,furcsa fémes hangokat adni,és újból lekapcs,mielőtt a készülék maga leáll a túlmelegedés,és a "felrobbanás előtt.Ja ,és mindezek után,mikor lezárjuk,nem folyik át a víz,és kialszik a "tűztér",után pár mp/5-10mp/katt,és kialszik az őrláng.A fűtésnél a kimenő,és a visszajövő cső is meleg.A meleg víznél alul alányúltam ,és megfogtam, hideg.mindkettő!tehát bent megfordul a víz,és mielőtt "szétnyomná" leállítja a gép gondolom én.Persze azt egyszer sem vártuk még meg.Kérdésem a kedves ,tisztelt hozzáértőknek,illetve nálam okosabb fórumozóknak: van valami szelep,termosztát,vagy egyéb,csak hogy ha kihívom a szerelőt,ne 150 000 forintos alap lapot,meg minden egyebet fizettessen ki velem,hanem valami kis közöm legyen a dologhoz!Nagyon köszönöm mindenkinek aki elolvasta,és külön köszönet aki valami tanácsot is ad!Szép napot mindenkinek!
galo69 írta: Üdvözletem mindenkinek!Jó apám tanította nekem,hogy nem szégyen az okosabbat megkérdezni,mielőtt valami "álokos" szerelőt hív az ember.világ életemben csodáltam,és felnéztem a szakmával,papírokkal nem rendelkező,állandóan szerelgető,saját bőrükön is tapasztalatot szerző "ezermesterekre".Meghallgattam,s a mai napig meghallgatom mindenki véleményét,és igyekszem kiszűrni az arany közép utat.Bele olvasgattam több rovatba is ,megnéztem sok mindent,és mielőtt egy "szakit",egy mester embert kihívnék az öregecske kombi cirkónkhoz,előtte szeretnék tanácsot kérni !(előre is köszi!Rutin "műtétnek " tűnő,"ez a tuti ",és ez a biztosan "nem jó alkatrész "jelszóval,egy teljesen veszélytelennek tűnő rutin feladat végre hajtásán túl,ugyan ott vagyok ahol indultam.Egy régi,de működő Junkers Bosch zw 20 23kd cirkónk van.Az első kérdésem tisztelettel: a nyomás mérő óra megadta magát ,én rámentem több cég ajánlatára,és tipus,egyebek alapján 11500 ért vettem egy újat.(Német ,gyári,számlával stb,)Ahogy szerintem a nagykönyvbe le van írva:13 as kulcs (nem a teljes vízrendszer leengedésével,hanem a kimenő-és bejövő fűtés,illetve a kimenő és bejövő meleg víz cső lezárásával,)egy kisebb kőrből leengedve a vizet,csere az óra,vissza feltölt.Aztán semmi.Új mérő óra ,és nullán áll.Fűtés megy ,minden o k ,és az óra nulla.Ez az egyik problémám.Tisztelettel a másik : Ugyan ez a készülék Junkers zw20 23 kd. Thermo elem,bimetál kapcsoló,és tava volt keringető szivattyú csere.A gond akkor kezdődött,amikor néhány hónapja csepegett a váltószelep.Aztán vagy el vízkövesedett,vagy a lerakódás lezárta,de megszűnt a csepegés.Aztán 2 hete a melegvíz engedésekor elég erős,zajos szinte felsistergő hangot adott és nem vártuk meg ,hogy valami "elszálljon",lekapcsoltuk.A fűtés tökéletesen megy minden ok.Mondom,magamba.öreg készülék,50 ezer körül van egy váltó szelep ,pár csavar,új tömítés,és mégsem elektronika,meg nem gázzal játszom, s nem kockáztatom mások éáletét,így kicseréltem a váltó szelepet.Új.És mondván,ez a hiba,és lesz meleg víz!?Csere ,mindent ellenőriztem .Indítom.Francba!Belobban ugyan úgy a tűztér melegít,megy fel a hőmérő műszer is és pár másodperc után(talán,4-6) megint kezd hangos lenni,furcsa fémes hangokat adni,és újból lekapcs,mielőtt a készülék maga leáll a túlmelegedés,és a "felrobbanás előtt.Ja ,és mindezek után,mikor lezárjuk,nem folyik át a víz,és kialszik a "tűztér",után pár mp/5-10mp/katt,és kialszik az őrláng.A fűtésnél a kimenő,és a visszajövő cső is meleg.A meleg víznél alul alányúltam ,és megfogtam, hideg.mindkettő!tehát bent megfordul a víz,és mielőtt "szétnyomná" leállítja a gép gondolom én.Persze azt egyszer sem vártuk még meg.Kérdésem a kedves ,tisztelt hozzáértőknek,illetve nálam okosabb fórumozóknak: van valami szelep,termosztát,vagy egyéb,csak hogy ha kihívom a szerelőt,ne 150 000 forintos alap lapot,meg minden egyebet fizettessen ki velem,hanem valami kis közöm legyen a dologhoz!Nagyon köszönöm mindenkinek aki elolvasta,és külön köszönet aki valami tanácsot is ad!Szép napot mindenkinek!