Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözlet!
Egy földszinti szobát bérlek.Szőnyeg van lerakva alatta gumis valami és beton.Volt egy szekrény a szobában ami csak a betonra volt rakva és körbe volt vágva a szőnyeg.
Ez a szekrény teljesen bepenészedett alulról és a szekrényben lévő dolgaim is.Azóta a szekrényt kicserélték és tettek alá ugyan azt a réteget amit az elején leírtam.
A falak nem penészesek de hideg alulról, párás ,penészszagú a szoba.Egész nap szellőztetek! Tehetnék e valamit a beton és a szőnyeg közé?Lehet,hogy ez a gumis réteg nem a legjobb megoldás ami most van.Sajnos még egy darabig itt kell laknom kicsit szeretném lakhatóbbá tenni.Kérem segítsen.
Szia Zsófi
Itt azért komolyabb bajok is vannak, gondolom jó dohos szagú is az egész. Tüneti kezelésnek én fóliával leteríteném az egészet faltól falig. Ha több darab a fólia akkor 20-30 centi átfedésekkel. A bútorokat pedig ne rekd szorosan a falhoz hogy járjon mögötte a levegő. Mezőgazdász boltban kapsz jó minőségű erős fóliát, a barkácsboltok a vékonyat adják ugyanannyiért.
Zsófi!
Alapvető problémák vannak a padozat szigetelésével, de valószínűbb, hogy nincs víz ellen szigetelve. Ezt csak úgy lehetne megoldani véglegesen, ha feltörnék a betont, kiszednék a földet vagy töltőanyagot és az egészet rendesen megcsinálnák. Vastag kavicsréteg, beton, vízszigetelés a fal szigetelésével egy szintben és teljesen összedolgozva, majd arra a teherbíró betonréteg. Innentől lehetne száraz a szoba, feltéve, hogy a falak vízszigetelése rendben van. Amíg ezt a tulaj nem készítteti el, nem fog változni a helyzet, hacsak a talajvízszint lejjebb nem megy.
Ha fóliázni akarod, akkor javaslom olyan méretű fólia megvételét, amivel egyben leterítheted a szobát, esetleg két rétegben. Ha mégis több darabból rakod össze, akkor az átlapolás kevés, a víz megtalálja az útját, vízhatlanul össze kell ragasztani. Ezért lenne jobb egy darabból. A másik gond a falaknál lesz, ha nagyon átázik a fólia alatt a beton, akkor előbb-utóbb a falak felé fog mozogni a víz és azok még jobban átnedvesednek. A fóliára is nagyon kell vigyázni, ha valami megsérti - pl. a beton egy kiugró kis felülete - akkor az egész hiába lesz, a lyukon átmegy a nedvesség.
Köszönöm a gyors segítséget!A fóliás dolgot kipróbálom mert a tulajt nem érdekli hogy milyen a szoba,szerinte jó az úgy.Remélem a falak szárazak maradnak addig amíg találok normális szobát.Utána már az ő gondja.Köszi a segítséget mégegyszer.
Zsófi
Szia Zsófi!

Sikerült lakhatóbbá tenni az épületet?
Valószínűleg jó magas lehet a páratartalom abban a lakásban. A vizesedés meg ugye a párakicsapódás eredménye.
A tulajnak nem ártana foglalkozni vele. Mondjuk egy páramentesítővel kezelni lehetne a területet, vannak már egészen jó készülékek. Ha elhanyagolják akkor a helyzet csak rosszabbodni fog tuti.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 6 vendég