Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Ezermester Cikk: Csapbetétek és javításuk (2004)
http://ezermester.hu/articles/article.p ... rticle=937

Azt szeretném megtudni, (ha valaki tudja erre a választ) hogy miért nincs elterjedve, sőtt nem is kaphato amerikai típusú (cserélhető szelepüléssel) csaptelepek Magyarországon, ahol 1 perc alatt Jóska Pista is kitudja cserélni a szelepülést ha a gumi tömítő gyűrű cseréje után is csöpög a vízcsap? Marókészlet, annak helyes használata - teljesen feleslegesen van túlkomplikálva a csöpögő vízcsap javítása ebben az országban, és tulajdonképpen ez azért is érdekes, mert az Internet jelenlétében ez szinte érthetetlen.
Itt van egy Youtube video illusztráció képpen:
http://ow.ly/5CdhQ
Ées aki szeretne többet is olvasni erről a témáról (angolul), keressél erre a szókapcsolatra: Faucet Valve Seat , de azért ide teszem erre a Google keresés eredményét is:
http://ow.ly/5CdH0
és persze ha a Youtube-on keresel erre, ott is van jó néhány videó erről a témáról.
Erre egészen egyszerűen lehetne válaszolni: mert Európában élünk, más világ, más kultúra, más hagyományok, stb.
Ezek a régi csaptelepek lassan úgyis eltűnnek és átveszik a helyüket a kerámiabetétes egykarú csaptelepek, de ha nem egykarú akkor is kerámiabetétesek lesznek. Az egykarú csaptelep szelepházát éppolyan könnyű cserélni, mint az amerikai csaptelep betétjét. Egy Mofém csaptelep kartusa (cartridge, szelepház) 4000 Ft körül van és alapvető barkácsolási tudással 5 perc alatt kicserélhető. A Mofémnél a szelepházat nem csavarok, hanem egy nagy anya szorítja a helyére, célszerszámmal - de egy franciakulccsal is - pillanat alatt kiszedhető.

faucet-valve.gif
faucet-valve.gif (10.09 KiB) Megtekintve 1936 alkalommal.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég

cron