Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Van valami bevált módszer arra, hogy egy purhabágyba rögzített zuhanytálcát (ami tönkrement) oly módon távolítsunk el, hogy az alatta lévő csempe lehetőleg ne sérüljön, és majd egy újat tehessünk a helyébe? Fogalmam sincs hogy kezdjek neki a bontásnak úgy, hogy ne rombolás legyen...

Köszönöm az ötleteket előre is!
Üdv
A purhab jól vágható késsel és vasfűrész lappal is. Kicsit macerás kicsit kényelmetlen de más megoldás nincs, mert feszegetés esetén feltépheti a csempét is annyira tud tapadni.
Tényleg csak a farigcsálás marad, amit Lalibátyó javasolt. Vagy sniccerrel, vagy vasfűrészlappal, esetleg egy hosszú pengés, éles (akár) konyhai késsel. Először a csempénél vágd el, pontosabban a csempéről vágd le a purhabot amennyire hozzáférsz és utána már lehet bátrabban vagdosni, kitörni nagyobb darabokat. Ha sikerült kivenni a tálcát, akkor a purhab maradékát sniccerrel már le tudod "borotválni".
Hm, hát köszönöm, azt reméltem van erre valami más megoldás is, valami oldószer vagy ilyesmi. Mert ugye ez egy 90-es sugarú íves tálca, akkor ehhez legalább egy méteres vágószerszám kellene hogy beérjen teljesen. Hacsaknem tudom valahogy leválasztani a tálcát a purhabról (de hogy?) és utána már csak szeletelni a maradék purhabot.. na majd beszámolok az eredményről. Addig is ha valakinek van ötlete, akkor jöhet, még van pár napom a bevetésig :) Köszönettel!
Lehet egy macsétával járnál jól, azzal be lehet nyúlni majdnem a végéig. 8)

macseta a.jpg
macseta a.jpg (16.01 KiB) Megtekintve 4539 alkalommal.

Na de komolyan, a fürészlappal amennyire tudod és eléred nyiszáld el a purhabot a csempe fölött és próbáld óvatosan felfeszíteni a tálcát. Ha minden jól megy, minél nagyobb részt vágsz el, annál inkább megemelhető a tálca és be tudsz nyúlni mélyebben. Esetleg ha meg tudod oldani, egy laposvasra keményforrasztással vagy hegesztéssel rögzíttesd a fűrészlapot és akkor mélyebben be tudsz nyúlni vele a tálca alá.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég