Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni egy olyan dologban, hogy örököltem egy házat, aminek falai kívülről be vannak vakolva és kb 10 éve úgy áll.
Az északi fal vakolása kissé repedezett.Ennek eltüntetésére szeretnék megoldást találni.
Az igazság az, hogy egyenlőre nem szeretném szigetelni a házat, mert később lesznek még rajt átalakítások, egyenlőre csak valami színt szeretnék rá.
Kérdésem az lenne, hogy ezt a vakolt felületet mivel kell kijavítanom, esetleg lealapoznom és ezek után milyen színezési megoldást ajánlatok.
Nem meszelésre gondoltam, annál kicsit tartósabb megoldásra!
Várom válaszaitokat!

Üdvözlettel:
Palczert Zoltán
Üdv.
A repedezett vakolat stabil, vagy már kezd lepotyogni? Milyen szélesek a repedések?
Amennyiben a repedések ellenére stabil a vakolat, akkor ki lehet glettelni. A glettanyag széles repedések esetén hígra kevert készvakolat lenne célszerű, amit be lehet dolgozni repedésekbe. Ezt a zsákos vakolóanyagot bármelyik barkácsáruházban meg lehet venni. Hajszálrepedések esetén a gipszes glettelőanyag is elegendő lehet ha nem éri közvetlen csapadék.
Alapozásra a Falfix alapozó festék lehet alkalmas és a végén kültéri falfesték. Ezt a hozzávaló színezőanyaggal bármilyen színűre keverheted. A lényeg, olyan mennyiségű festéket keverj be, amivel le tudod festeni a teljes házat, mert a házilagos árnyalatot még egyszer kikeverni nem egyszerű dolog. Talán jobb megoldás festékboltban kikevertetni az egész mennyiséget, akkor nagy eséllyel teljesen azonos színt kapsz és később lehet ugyanilyet rendelni, ha szükséges.
Üdv!
Köszönöm a gyors választ!
A vakolat nem potyog és csak hajszálrepedések vannak rajta!1-2 mm.
Tehát akkor glettelés, alapozás és kültéri falfesték!?
Üdv!
Igen, gyakorlatilag ennyi. A glettanyagban kültérit vegyél, ne beltérit (rosszul mondtam, a gipszes alapú nem jó erre). A kültéri cementkötésű, jobban bírja az időjárás viszontagságait.
Néhány példa a teljesség igénye nélkül:
http://www.mestervagyok.hu/kvarc-kulteri-glettanyag-cement-kotesu-BA0011.html/hun/
http://www.kolor.hu/termekek/termek/851/Corso%20k%C3%BCls%C5%91%20glett/
http://www.kolor.hu/termekek/termek/206/Deko%20k%C3%BClt%C3%A9ri%20porglett/
http://webaruhaz.nettfestekhaz.hu/cimlap?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=12538&vmcchk=1

Kültéri festékből rengeteg van, különböző árfekvésben. Érdemes egy nagyobb festékboltban körülnézni mit ajánlanak, mit visznek a festők a leggyakrabban. Alapozót is a kiválasztott festékhez kérjél, így nincs meglepetés. Én az Alpine festéket használtam (kültérre és beltérre is), ez osztrák festék és nem a legolcsóbb fajta, de nagyon jól tudtam használni.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég