Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szevasztok!

Szeretnék ötletet kapni, hogyan szüntethetném meg a részleges elzáródást (esetleg bontás nélkül) a nyomó vezetékbe.
Kertes házban lakom,fúrt kútból jön a víz,víz aknába van a házi vízművem.A házzal párhuzamosan van lefektetve a gerinc vezeték,(8 m.hosszú 1"-os,40 éves) ami ketté ágazik,a lakás felé,illetve a kertbe és a mellék épületbe.Az utolsó kettőbe rendes nyomás van,azonban a lakásba (fürdőszoba-konyha) nagyon vékonyan,alig vastagabban mint a hurkapálcika csörgedezik a víz.
Arra gondoltam hogy le kell váltanom a régi vezetéket újra.Úgy gondolom,ez lenne a legtökéletesebb megoldás,és a leg- költségesebb is,nem beszélve arról,hogy 3 éve járólapoztam és csempéztem a konyhát és a fürdőszobát( a fali vezetékek kiletek cserélve).Járólapozás előtt meggyőződtem a vezeték állapotáról,és jónak találtam.Gondoltam még 30-40 évet biztos kibír.Álmomban sem gondoltam volna ,hogy hamarosan egyik pillanatról a másikra, valami belső elzáródás fog fenyegetni.Valószínűnek tartom hogy vízkőleválás okozza az elzáródást.
Tudtok-e valami olcsóbb megoldást javasolni mint az újbóli bekötést.

Sok sikert miden barkácsolónak.
Üdv.
Ha egyik pillanatról a másikra lett ilyen a vized a házban, akkor valószínűleg kimosható a csőrendszerből. Meg kéne fordítania vízáramlás irányát, hátha kimossa a szennyeződést. Ez némi szereléssel jár, meg kell bontani a házi vízmű után az elmenő vezetéket és a szivattyú vizét locsolótömlővel bevinni a házba és rácsatlakozni a mosógép fali csatlakozójára, majd szivattyú indul. A kifolyó vizet valamiben fel kell fogni, vagy egy másik tömlővel a szabadba engedni. Úgy gondolom a régi cső faláról lelazulhatott egy nagyobb darab vízkő, vagy lerakódás.
Köszönöm a jó tanácsodat,meg is próbáltam,méghozzá vezetékes vízzel.Annyi eredmény lett, hogy kicsit jobban folyik a víz,(kicsit megmozdulhatott)ami annyit jelent hogy a fördőkádba a zuhanyzó gombját nem kell fölhúzva tartani zuhanyzáskor.Sajnos a rendes nyomástól még igy is nagyon- nagyon messze van.No, de sebaj, mert egyenlőre (1-2 hónapig) így is megfelel,aztán PKE csőre cserélem a bemenő vezetéket.
Jött ki valamilyen szennyeződés, kosz a másik oldalon?
Ha van kedved még játszani vele egy kicsit, próbáld dinamikusan kimosni a csövet, hirtelen ráengeded a vizet, elzárod, ráengeded, elzárod. Ha tényleg egy megakadt szennyeződésről van szó, akkor nagyobb esélye van így a távozásnak, mintha csak simán folyatod a vizet. Lehetőleg hirtelen nyisd meg a csapot, hogy lökésszerűen szakadjon rá a víz.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 5 vendég