Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

A panellakásom konyhájába találtuk ki a mosógépünket. A konyhapult mellé a hűtő eredeti helyére terveztük. A hűtöt a mosógép fölé egy jó erős tartópolccal oldanánk meg: tehát gyakorlatilag a mosógép fölé kerülne.
Pont kb 60 cm hely van a fal és a konyhapult között- ilyen széles a mosógép is. A mosógép LG F 1068 LD Direct Drive-os, elvileg csak kicsit rezeg. Próbáltuk már, egy kicsit azért valóban ez is rezeg.

Kérdésem, hogy próbálkoztatok-e már szabadonálló mosógép konyhába való beépítésével: pult alá pl. vagy máshogy?
Ti hogyan oldottátok meg, hogy ne verje szét magát és a falat/ bútorokat? Mennyi esélye van, hogy ezt így meg tudjuk valósítani? Valami hasznos tipp? Le lehet egy ilyen gépet csavarozni a földre?


(A hűtőtartó pultnak még egy lába is van előrefele, ami a mosógép oldalán érne le a földre- a többi oldalon a falra lesz felcsavarozva erős vastartórudakkal. A mosógép oldalán, hogy elöl ne akadályozza a mosószerbetöltést, ott van ugye a töltő.. Kicsit ezen is izgulunk, hogy nehogy centrifuga közben egyszer csak kirúgja a lábat)

Köszönjük szépen a segítséget!!!

Zs
Szia.
Jó megoldás lenne, ha egy kis hézag maradna a mosógép és a pult között. Valamennyi mozgása mindig lesz a gépnek, hisz elég nagy tömeget mozgat a mosódob. Így arra kell számítanod, hogy centrifugálás közben elég zajos lesz, mert oda fog verődni határoló felületekhez, de szétverni biztos nem fogja. Ha a két oldalán még elférne valami rugalmas anyag mint polifoam, vagy a gipszkarton rendszereknél használt öntapadós habgumi csík, akkor a rezgését le lehetne csillapítani.
Egyébként van tapasztalat, egy jóval régebbi elöltöltős mosógéppel, csak ott van pár centi hézag az oldalinál és így csendes működés közben is. De a legjobb megoldás a próba, rakjátok a helyére és nézzétek meg, mennyire zörög centrifugáláskor.
Igen mi is ilyesmire gondolunk, hogy valami szigetelő, 3-4mm biztos marad mindkét oldalon, talán még több is...!
Lehet nem is kell szigetelés, elég kis kitéréssel mocorognak a korszerű elöltöltős mosógépek, csak jól kell elhelyezni. Esetleg az oldalain kis távtartó rugalmas "pogácsákkal" biztosítani a szükséges rés megmaradását (ne tudjon elmászni a helyéről).
Szia Zsuzska11!

Sikerült a mosógép fölé tenni a hűtőt? Én is így szeretném megoldani. Nincs véletlenül egy fényképed? Milyen konzolra tettétek a hűtőt?

Köszönöm ha válaszolsz!

Üdv.:
Grincs
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég