Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Vadonatúj házunkban padló és radiátoros fűtés van beszerelve. Mivel a padlócsövek lefektetése és az aljzatbetonozás után vettük a házat, nem tudtuk, hogy a konyhaszekrény alá nem tettek fűtéscsövet. Ez az elmúlt/első télen derült ki, amikor nagyon zavaróan sütött a hideg a szekrény alól. Szinte az egész ház laminált padlóval burkolt, a kérdéses helyiség pedig kb. 40 m2, nappali, konyha, étkező egyben. A konyhaszekrény derékszögben beépített, az egyik végén hűtőszekrénnyel záruló elemmel. Főleg a derékszög falsarka felől és annak közelében, úgy 2 m távolságban érződik a többi padlófelülethez képest jóval hűvösebb padló sugárzó hidege. A távolabbi étkezőasztalnál ülve is elég kellemetlen, komfortérzetet csökkentő a hideghatás. A külső lábazatunk állítólag jól van szigetelve, bár még nincs külső tereprendezés, aminek során a külső talajszintet megemelnénk, hátha javítana a lábazat szigetelésén, ezáltal a konyhaszekrény alól jövő hideg is mérséklődne. Röviden, mi a megoldás, mit kérhetünk számon a kivitelezőtől/eladótól? Akihez eddig fordultunk, hárít. Megkerestük a ház tervezőjét, de ő is a megrendelője érdekeit védi, úgy tűnik. Menjünk a fogyasztóvédelmhez? Hisz több panaszunk van, de már belefáradtunk, mert nem tudjuk, hol keressük az igazunkat, és mi az igazunk!
Kérem segítsen a fenti kérdésekre választ, megoldást találni!
Üdvözlettel: Gabriella
Szervusztok!

Lakásunkban kb 20 éve van padlofütés és nagyon legyengült a teljesitménye,de ez még müa csövezéssel készült.Szakember szerint el van vizkövesedve. Viszont szaküzletben nem tudtak ajánlani semmilyen szert,ami biztosan nem kárositja a müa.csövet. Mi lehet a megoldás?
Kérem aki tudja a választ segitsen.Juhász Pál
Szia.
Én minden kényes cuccot legyen fém vagy müanyag,az RO rozsdaoldóval szoktam vizkövezni,( más néven CR)igy ismeri mindenki.
Még eddig semmiben nem tett kárt,viszont nagyon jó hatással távollitja el a vizkövet,használat után simán vizzel közömbösithető .
Semmi gubancot nem okoz.Egy próbát neked is megér.
csigaszeg
Sziasztok!

Segítség reményében írok most ide:
padlófűtéses társasházban lakom, egészen eddig kiválóan ment a padlófűtés, de az utóbbi pár hétben furcsán üzemel.
Ha elindítom a fűtést, néha rendes meleg jön be, néha nagyon lagyos, néha 10fokos hideg víz, akár órákon át is megy a szivattyú és nem melegszik. A szivattyú megy, mégsem jön a melegvíz, a rendszer lett légtelenítve. Az egyik szomszédé kiválóan működik, de ő valószínűleg egy másik ágon van. Aki még velem egy ágon van, az a lakás még üres, így ott valószínűleg nem megy a fűtés. Nem tudom ennek van-e hozzá köze...Szerelő tanácstalan, én is. Esetleg arra gondolok, hogy akivel egy ágon vagyok talán levegős lehet, az eloszlott a rendszerben és emiatt hol jó, hol nem. Ha valakinek van ötlete, kérem írja meg!

Köszönöm!
üdv.
Üdv !
Szerintem keress egy másik szerelőt aki eligazodik a gépészeti terveken, rajzokon.Ha nem rendelkezel ilyesmivel akkor szerezd be és mutasd meg neki. Jobb tippem nincs sajna, látatlanul nem hiszem hogy a tippelgetésen kívül bárki is használható tanácsot tudna adni ebben a problémában. Esetleg ha bővebben leírnád a rendszert és a működési elvét akkor esetleg. Közös képviselő nem tud segíteni esetleg ? Ha mással nem azzal hogy szól a kivitelezőnek aki csak tudja mi a baj.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég